DUEL S FEUZOM

Ivica s brojem 16 po prvi globus sezone

11.02.2012 u 16:53

Bionic
Reading

U nedjelju je na skijaškom rasporedu muška superkombinacija u ruskom Sočiju. Na budućim olimpijskim stazama održat će se ujedno i posljednja utrka ove discipline u kojoj će Ivica braniti vodstvo ispred zahuktalog Švicarca Beata Feuza

Ivica u posljednju kombinaciju sezone ulazi sa 16 bodova prednosti pred jedinim konkurentom za Mali globus u ovoj disciplini, Švicarcem Beatom Feuzom, a 16 je ujedno i startni Ivičin broj u spustu, dok će Feuz krenuti s brojem 19.

Ivica u tri ovogodišnja nastupa ima dvije pobjede, ali je njegov kiks u Chamonixu (sedmo mjesto) stabilni Feuz trećim kombinacijskim postoljem u sezoni iskoristio za priključak i realnu priliku da uzme svoj prvi Mali globus u karijeri.

Nađu li se obojica na postolju, Ivica će morati biti ispred svog konkurenta, a bude li Feuz, primjerice, treći, Ivici bi i peto mjesto bilo dovoljno za novi Mali globus u njegovoj bogatoj kolekciji. Bude li feuz izvan postolja, teško može računati na ukupan uspjeh. Uglavnom, Ivica sve ima u svojim rukama, a Feuzu je u Wengenu (video) pokazao da ni s tri sekunde prednosti nakon spusta ne može mirno čekati slalomski ogled. Teoretski, globus može osvojiti i Austrijanac Romed Baumann, ali bi mu za taj podvig trebalo ispadanje obojice vodećih, što je gotovo nemoguće očekivati.

Na startu će se naći još trojica Hrvata. Sjajni kombinatorac, deseti u poretku ove sezone, Natko Zrnčić Dim sa spustaške će staze krenuti osmi, a Tin Širok i Dalibor Šamšal imaju startne brojeve 41 i 42 u konkurenciji 54 skijaša.

Spust je na rasporedu u nedjelju u 8 sati, a odluka u slalomu slijedi (stazu poostavlja Austrijanac Schmalzl) u 11 sati.

Tijesni obračun Feuza i Kostelića u Wengenu