SLALOM, FLACHAU

Ivica preuzeo vodstvo u Flachauu

21.12.2011 u 15:29

Bionic
Reading

Zgusnuti raspored skijaša danas nudi slalom u Flachau. Prije dva dana Ivica je u talijanskoj Alta Badiji ali prva vožnja potvrdila je da se brzo oporavio od tog šoka

Danas se u austrijskom Flachauu vozi treći slalom sezone. Ivica je u Beaver Creeku pobijedio, u drugom u Alta Badiji imao je idealnu priliku za novu pobjedu, no kiksao je ud rugom laufu te je na kraju bio peti. Bio je razočaran.

Prvi na stazi u Flachauu bio je Myhrer, a iza njega Matt, koji je zaostao više od pola sekunde. Mölgg je uspio u dva prolaza biti bolji od Myhrera, a u cilj je ušao kao vodeći sa samo jednom stotinkom. Marcel Hirscher izašao je na stazu, no već na prvom prolazu imao je 0.45 stotinki zaostatka ta Talijanom. Na drugom je već imao zaostatk od sekunde, a u cilj je ušao sa 93 stotinke zaostatka.

Ivica Kostelić skijao je s brojem šest. Na prvom prolazu je bio najbrži (-0.19). Na drugom je ipak sporiji za 11 stotinki, a u cilj je ušao s vremenom 55.11 (-0.34) te preuzeo vodstvo od Manfreda Mölgga. Potom se između Kostelića i Talijana ugorao Francuz Deville.

Manfred Pranger bio je odličan, na dva prolaza bio je brži, ali je na kraju ipak kao treći (+0.15) ušao u cilj.

Talijan Razzoli bio je prvi skijaš koji je izletio sa staze.

Nakon što je 30 vozača prošlo stazom Ivica je prvi, slijede Deville (+0.14), Pranger (+0.15), Moelgg (+0.34), Myhrer (+0.35), Neureuther (+0.51)...

Dalibor Šamšal je prošao stazom i za Ivicom zaostao 3.98 sekundi. Deset skijaša prije kraja taj ga je rezultat plasirao na 42. mjesto i Šamšal neće voziti drugu vožnju.

Druga vožnja je u 18.30 sati.