PENJANJE NA OLIMP

Ivica po krunu sa startnim brojem 1

11.03.2011 u 23:02

Bionic
Reading

Pred Ivicom Kostelićem i ostatkom svjetske skijaške elite je drugi spust u norveškom Kvitffjelu, a sudbina je htjela da hrvatski majstor po potvrdu najvećeg uspjeha karijere krene sa simboličnim brojem jedan

Ivica je najavio da je spreman, a ždrijeb mu je dodijelio djevičanski čistu stazu kojom će prvi pojuriti prema neizbježnom osvajanju Velikog kristalnog globusa.

Konkurencija je odavno odustala od lova na Ivicu, između njega i krune skijaškog kralja još je samo matematika. Bude li, kojim slučajem, na postolju, priča je gotova. Ako Cuche ne pobijedi, dovoljan bi mu bio plasman i među prvih sedam, a ne bude li Cuche među prvih pet, sjajni Švicarac ispada iz kombinacija. Iako, realno, Cuche neće voziti slalom u završnici i nema apsolutno nikakvih izgleda za ugrožavanje 'profesora'.

Vrlo slična dijagnoza može se postaviti i Svindalu, koji je sa slalomom također na 'vi', i jedini koji je donekle konkurentan u svim disciplinama je Švicarac Zurbriggen kojega Ivica može 'eliminirati' i sa sedam osvojenih bodova, odnosno plasmanom među 24.

Subota ili nedjelja, ubrzo će postati sasvim nevažno, ali Ivica će se ovoga vikenda pridružiti sestri na popisu besmrtnih skijaša. Ni matematika, kao najegzaktnija znanost, više to ne može spriječiti - Ivica je u siječnju pokazao da je u 2011. skijaška klasa za sebe i kada osigura prvo mjesto, veselit će se ljubitelji bijelog cirkusa iz cijeloga svijeta.

Otkloni li i posljednje dvojbe već u subotu, ni nedjelja neće biti nezanimljiva. Tada slijedi super-G u kojemu je Ivica na diobi drugog mjesta i borit će se za mali globus koji nitko prije tri mjeseca nije očekivao ni u najluđim snovima. Kostelićima se limiti ne postavljaju, često ostaje dojam da ni oni nekada ne znaju koliko su zapravo dobri.