SLALOM NA SLJEMENU

Ivica po krunu kralja ide s pete pozicije

05.01.2009 u 19:31

Bionic
Reading

Nakon što smo u nedjelju dobili snježnu kraljicu Nijemicu Mariju Riesch, u utorak ćemo saznati ime novog kralja Sljemena. Dan prije utrke izvučeni su startni brojevi, a najbolji naš skijaš Ivica Kostelić u utrku će krenuti kao peti

Dan prije spektakla na zagrebačkom brdu održano je izvlačenje startnih brojeva skijaša u slalomu. Pred ispunjenim Trgom bana Jelačića kuglice su 'rekle' da će Ivica Kostelić startati u prvom laufu kao peti, dok će se prvi spustiti austrijski predstavnik Benjamin Raich.

Osim Ivice Kostelića na sljemenskom slalomu nastupit će još četvorica hrvatskih skijaša - Natko Zrnčić-Dim, Dalibor Šamšal, Danko Marinelli i Ivan Ratkić.  Iz ovog kvarteta najbolji startni broj ima Šamšal, koji će startati kao 65. Zrnčić-Dim ima broj 72, a odmah iza njega će krenuti Marinelli i Ratkić. Za prvu utrku prijavljeno je ukupno 75 skijaša.

Podsjetimo, prošle godine Sljeme je osvojio austrijski skijaš Mario Matt, Ivica Kostelić je bio drugi, dok je treće mjesto zauzeo još jedan Austrijanac, Reinfried Herbst.

Prva vožnja na rasporedu je u 15.15, a druga u 18.30.

Inače, utrka na Crvenom spustu biti će treći muški slalom ove sezone nakon Levija i Alta Badije. Trenutačno je u vodstvu Francuz Jean-Baptiste Grange sa 180 bodova, 35 više od našeg Ivice Kostelića, dok je na trećem mjestu Amerikanac Bode Miller sa 80 bodova

Startna lista prvih 15:

1. Benjamin Raich (Aut)
2. Reinfried Herbst (Aut)
3. Julien Lizeroux (Fra)
4. Mario Matt (Aut)
5. IVICA KOSTELIĆ (HRV)
6. Jean-Baptiste Grange (Fra)
7. Manfred Moelgg (Ita)
8. Jens Byggmark (Šve)
9. Mitja Dragšić (Slo)
10. Cristian Deville (Ita)
11. Ted Ligety (SAD)
12. Andre Myhrer (Šve)
13. Giorgio Rocca (Ita)
14. Felix Neureuther (Njem)
15. Marcel Hirscher (Aut)...
65. DALIBOR ŠAMŠAL (HRV)...
72. NATKO ZRNČIĆ-DIM (HRV)...
73. DANKO MARINELLI (HRV)...
74. IVAN RATKIĆ (HRV)...