OPASNI 'STREIF'

Ivica: Ovo je borba za goli opstanak

20.01.2011 u 16:27

Bionic
Reading

Ivica Kostelić potvrdio je sjajnu formu na treningu spusta u Kitzbühelu, no bez obzira na rezultat, ni on nije bio zadovoljan uvjetima koji vladaju na stazi

Najbolji hrvatski skijaši spustili su se u četvrtak legendarnim 'Streifom'. Najbrže vrijeme ostvario je Didier Cuche, Ivica Kostelić je bio 7. Natko Zrnčić-Dim 35., Tin Široki 59.

'Uvjeti za trening su bili stvarno teški. Ne sjećam se kada je zadnji puta bilo tako. Skokovi jako teški i dugi, teren kvrgav, skije bježe. I na trenutke je izgledalo zaista kao borba za goli opstanak. Pogotovo zbog smanjene vidljivosti', riječi su kojima je spust prokomentirao Ivica Kostelić.

Da je staza bila opasna po život, svjedoči ružni pad Hansa Gruggera sa startnim brojem 5. On je hitno prebačen u insbrušku Sveučilišnu kliniku, a prve informacije iz austrijskog tabora govore o teškom potresu mozga te ozljedama prsišta.

U petak bi Kitzbühelu trebao biti superveleslalom. Subota je rezervirana za spust, a nedjelja za slalom. Vremena spusta i slaloma i ove će se godine ujedno zbrajati za jedinu 'klasičnu' kombinaciju FIS svjetskog kupa.

Grugger je teško ozlijeđen