SLALOMSKI BODOVI

Ivica opet kiksao i stigao tek do 18. mjesta

12.12.2010 u 14:27

Bionic
Reading

Premda je i dalje jedini skijaš u Svjetakom kupu koji je u dosadašnjem dijelu sezone osvajao bodove, Ivica Kostelić ipak ne može biti zadovoljan slalomom u Val D'issereu. Nakon 10. mjesta u prvoj vožnji, u drugoj je napravio veliku pogrešku i stigao tek do 18. mjesta

Austrijski skijaš Marcel Hirscher pobijedio je u današnjem slalomu Svjetskog kupa u Val d'Isereu, dok je Ivica Kostelić završio na 18. mjestu (+3,02). Drugi je bio Austrijanac Benjamin Raich (+0,31), a treće mjesto osvojio je Francuz Steve Missillier (+0,56).

Kostelić je nakon prve vožnje bio na 10. mjestu sa podnošljivim zaostakom od 69 stotinki za tada vodećim Moelggom. No, u drugom laufu je napravio veliku grešku u gornjem dijelu staze i umalo je promašio vrata. No, uspio se je izvući i završiti utrku, ali je izgubio puno vremena. Preostala dva hrvatska predstavnika nisu izborila drugu vožnju. Dalibor Šamšal nije završio utrku, a Natko Zrnčić Dim je zauzeo 47. mjesto.

Već u prvoj vožnji iz utrke su ispala velika slalomska imena kao što su Francuzi Jean Baptiste Grange i Julien Lizeroux, Austrijanci Reinfred Herbst i Manfred Pranger, te Talijan Giuliano Razzoli. U ukupnom poretku vodi Svindal sa 236 bodova, a Kostelić je na 9. mjestu sa 155 bodova.