IZBOR THE SUNA

Ivica Olić među deset zvijezda Lige prvaka

18.05.2010 u 09:22

Bionic
Reading

Uoči finala Lige prvaka, u kojem će se na Santiago Bernabeuu sučeliti Bayern i Inter, The Sun je izabrao deset najvećih zvijezda, a na petom mjestu našao se Ivica Olić

Novinari engleskog tabloida su prije konačne odluke o europskom prvaku odlučili dati svoj sud o onima koji su obilježili ovosezonsko najjače klupsko natjecanje.

Na prvo mjesto smjestili su napadača Barcelone Lionela Messija koji je s osam golova prvi strijelac Lige prvaka, a posebno će ga pamtiti Arsenal. 'Srebro' je pripalo treneru Intera Joseu Mourinhu, za kojeg tvrde da 'nerazzurri' bez njega ne bi dohvatili finale, a ističe se da je njegova momčad na putu do Madrida izbacila Chelsea i Barcelonu. Treća zvijezda natjecanja je krilni napadač Bayerna Arjen Robben, za kojeg kažu da je, ako se ignoriraju padanja u šesnaestercu, odigrao sjajnu sezonu te spasio Bavarce protiv Manchestera i Fiorentine. Četvrta pozicija je pripala braniču Luciju, za kojeg The Sun kaže da je kamen u obrani Intera, na kojoj je Portugalac Mourinho temeljio svoju taktiku.

Na peto mjesto Englezi su stavili hrvatskog reprezentativca Ivicu Olića koji nije krenuo u sezonu sa statusom jedne od zvijezda, ali je sada stigao do toga. Navodi se da je Olić svojom igrom izbacio iz prve momčadi Miroslava Klosea i Marija Gomeza, da je postigao sedam golova i da se nitko ne smije kladiti protiv njega tvrdeći da neće dostići Messija.

Na uglednom popisu još su se našli Wayne Rooney (Manchester United), Wesley Sneijder (Inter), Cristiano Ronaldo (Real), Stevan Jovetić (Fiorentina) i, kao deseti, Marouane Chamakh (Bordeaux).

Olićev hat-trick protiv Lyona