GOBAC POSVE MIRAN

Ivica Obrvan novi je trener CO Zagreba

02.02.2011 u 12:45

Bionic
Reading

Nakon jučerašnje odluke Odbora za hitnost CO Zagreba, po kojoj je Nenad Kljaić smijenjen, sljedeće dvije i pol godine momčad će voditi Ivica Obrvan

Nakon što je dio igračke karijere proveo upravo u Zagrebu, Ivica Obrvan se poslije trenerskih poslova u Metkoviću i slovenskom Gorenju od srijede stavio na raspolaganje hrvatskom prvaku, a prije upoznavanja s momčadi sjeo je i pred novinare.

'Imam ideju i viziju, koje ću marljivim i predanim radom sprovoditi u djelo na parketu. Nastojat ću izvući maksimum od svih igrača, preuzeti ono dobro što je radio bivši trener, ali i unijeti nešto osobnog. Naravno, i opravdati očekivanja kluba, koji je organizacijski, a vidio sam to i u Njemačkoj, među najboljima na svijetu', rekao je u uvodu svog izlaganja Ivica Obrvan, koji je s Metkovićem kao trener-igrač osvojio Kup EHF-a.

O ciljevima, jer za to nije bilo vremena, s čelnicima kluba nije temeljitije razgovarao.

'Koliko sam vidio, klub ide prema drugom krugu natjecanja u Ligi prvaka, upitno je samo s drugog ili trećeg mjesta. A onda kada prođemo i vidimo koga ćemo dobiti, možemo govoriti o daljnjim ciljevima. Ja sam uvjerenja da s ovim igračima možemo igrati i biti ravnopravni svakom suparniku, samo da budemo hrabri. Imperativa u Ligi prvaka nemam, dok se u domaćim natjecanjima očekuju oba trofeja', zaključio je Obrvan, a potom je na red došao i predsjednik Odbora za hitnost kluba te član izvršnog odbora Zoran Gobac.

Iako se očekivalažustrija reakcija prvog čovjeka kluba i hrvatskog rukometa na izjave smijenjeog trenera Nenada Kljaića, Gobac je ostao miran.

'Za sve što govorim, možemo ići na poligraf. Još prošle godine, dok je Božidar Jović (koji je od danas tehnički direktor kluba, op. a.) bio član stručnog stožera, obavijestili smo trenere da moraju pribaviti potrebne licence. Nakon toga, u tri-četiri navrata upozoravali smo Kljaića da to napravi, ali on to nije radio. Licenca mu je istekla 31. prosinca 2010. godine, a 21. siječnja obaviješten je da mu licenca neće biti produžena. On se ni nakon toga nije udostojio otići je produžiti. Jedino što mu mogu poručiti jest da ukoliko se želi profesionalno baviti rukometom, mora poštivati pravila i zakone koji vrijede za sve. Mlad je, bude naučio, a kada pribavi licencu moći će kandidirati za mjesto trenera', objasnio je Gobac, kako kaže, jedine i istinite razloge zbog kojih je Kljaić smijenjen, naglasivši kako je 'PR služba' bivšeg trenera željela izmanipulirati ljude te preuzeti klub, pa čak i reprezentaciju.

Spomenuo je Gobac i nedavni verbalni obračun s Ivanom Balićem, za vrijeme SP-a.

'Još nisam razgovarao s njim, ali budem svakako. Pa on je naša megazvijezda. Kako ćemo ga prikazivati djeci, kao vrhunskog igrača ili kao onoga koji baca znojnike, udara po stolicama. Mogu razumjeti njegov južnjački temperament, ali to moramo svesti u normalne okvire. Takvo ponašanje nećemo tolerirati ni u klubu ni u reprezentaciji. Takvim sigurno niste vidjeli ni Karabatića i Hansena. Međutim, o nikakvom kažnjavaju Balića nema ni govora, mi čak želimo produžiti ugovor s njime. Također, što se nastupa u Švedskoj tiče, moramo postaviti sve u realne okvire. Rezultatski smo čak dobro i prošli, iako smo igrački možda malo pali. Međutim, mi smo i dalje bolji od Švedske, osim ako igramo u Švedskoj, a s Francuzima, Dancima i Španjolcima smo na gol ili dva.'