SLAVIO LIGETY

Ivica obranu naslova započeo petim mjestom

23.10.2011 u 17:22

Bionic
Reading

Ivica Kostelić započeo je obranu Velikog kristalnog globusa osvojivši peto mjesto u veleslalomskoj utrci u Söldenu. Pobjednik na otvorenju sezone bio je Amerikanac Ligety

Nakon što su u subotu žene otvorile sezonu veleslalomom u Söldenu, u nedjelju su to isto učinili i muškarci te je tako i za njih službeno započeo 'bijeli cirkus'. Ivica Kostelić se prvi put u karijeri nalazi u situaciji da ga svi žele skinuti s trona jer brani naslov prvaka. Kao aktualni osvajač Velikog kristalnog globusa, stigao je u Sölden na prvu utrku sezone potpuno neopterećen i, kako je sam rekao, spreman i opušten. Ionako prva utrka sezone nije neko mjerilo, već više test za same skijaše da vide na čemu još moraju raditi. Ipak, ljepše je kad se počne dobrim rezultatom.

Prvu utrku veleslaloma Kostelić je, koji je startao 15., završio na 18. mjestu sa sekundom i 70 stotinki zaostatka za vodećim Ligetyjem, a Dalibor Šamšal nije uspio završiti drugu vožnju.

Za razliku od prve vožnje, drugu je najbolji svjetski skijaš odvozio skoro pa fantastično, bez nekih tehničkih pogrešaka, te je na kraju osvojio peto mjesto na otvaranju sezone, što je zaista izvrstan rezultat, pogotovo ako se uzme u obzir da prvu vožnju 'profesor' Ivica nije odradio kako je htio. Također valja istaći da je to najbolji Ivičin rezultat u Söldenu.

Pobjednik prve utrke sezone bio je Amerikanac Ted Ligety, koji je bio najbrži i nakon prve vožnje. Drugo mjesto pripalo je Francuzu Pinturaultu koji je zaostao 29 stotinki, a treće mjesto Austrijancu Schoerghoferu.