LOŠE VIJESTI IZ BASELA

Ivica Kostelić mora na operaciju koljena

12.12.2009 u 15:52

Bionic
Reading

Loše vijesti stižu iz Basela. Pregled magnetskom rezonancom pokazao je da Ivica Kostelić mora na operaciju desnog koljena

Ivicu Kostelića je u petak, nakon superkombinacije u Val d’Isereu, zaboljelo desno koljeno. Tijekom noći Ivica je prebačen u Basel, gdje je magnetskom rezonancijom ustanovljeno da mu je otkinut komadić roga medijalnog meniskusa. Ohrabrujuće je što je riječ o samo pet posto meniskusa i što su ligamenti u tom koljenu, koje je posljednji put šivano u siječnju 2004, u dobrom stanju', piše Večernji list.

Naš skijaš će u nedjelju već u osam sati biti na operacijskom stolu u uglednoj švicarskoj klinici Bruderholz. Našem najboljem skijašu bit će to već osma operacija koljena u karijeri (u 11 godina), sedma na desnom koljenu. Nakon toga u ponedjeljak stiže u Zagreb i započinje s rehabilitacijom, a na stazu bi se trebao vratiti tijekom siječnja. Tako bi se Kostelić u Svjetski kup najranije mogao vratiti u Zagrebu, u slalomskoj utrci koja je na rasporedu 6. siječnja, a najkasnije u Wengenu gdje će utrke biti na programu od 13. do 17. siječnja.

Inače, Zimske olimpijske igre su od 12. do 28. veljače 2010. u Vancouveru i najbolji hrvatski skijaš bi do tada trebao zaliječiti ozljedu, no pitanje je koliko će ona utjecati na njegovu pripremljenost.