HRABRO SRCE

Ivica konkurenciji: Nema predaje!

24.02.2012 u 15:22

Bionic
Reading

Stanje Ivice Kostelića je iz dana u dan sve bolje. Najbolji skijaš svijeta je to sam potvrdio na novinskoj konferenciji u Daruvaru gdje obavlja rehabilitaciju prije povratka na skijaške staze

Sjajne vijesti iz Daruvara. Osvajač velikog kristalnog globusa će uskoro stati na skije. Prvo je o zdravstvenom stanju javnost izvijestio doktor Božidar Egić.

'Cilj je bio spriječiti stvaranje bolova i oteklina oko koljena te propadanje mišića. Uspjeli smo u tome. Počeli smo s treninzima i prezadovoljan sam kako se situacija odvija', rekao je Egić, a nakon toga je riječ uzeo Kostelić.

'Dobro se osjećam. Slijedili smo program iz 2009., a napravili smo puno više. Koljeno je dobro reagiralo na svaki podražaj.'

Ivica će u nedjelju slobodno skijati na Sljemenu, a u utorak kreće prema Innerkremsu. Nakon toga će se najbolje znati kako koljeno podnosi napore i hoće li biti u stanju uključiti se u borbu za Veliki kristalni globus.

'Dokle god imam šanse borit ću se za Veliki globus. S motivacijom i dobrim koljenom sve je moguće. No to sad ovisi i o mojoj konkurenciji.'

Konkurenciji koja je kiksala u petak u Super G-iju, jer je Švicarac Beat Feuz bio 20., a Austrijanac Marcel Hirscher tek 33.

'Situacija je obećavajuća. Dobro je da se nitko nije okoristio mojim izostankom, ali još su ovaj vikend dvije utrke pa ćemo poslije toga biti pametniji', rekao je Kostelić koji će uskoro postati počasni građanin Daruvara.

Kostelić bi se na stazu trebao vratiti 10. ožujka, a tada…

'Imam u planu voziti sve utrke. Samo da koljeno to dozvoli', govorio je Kostelić koji nije potonuo nakon što je morao opet pod nož.

'Moglo je biti puno gore. Nije ispalo tako veliko zlo, jer dobio sam drugu priliku i to me veseli', završio je Kostelić koji se i sam pita kako će stanka utjecati na njegovu formu.