VELIKAN O VELIKANU

Ivica: Kad Blanka pobijedi dvije suparnice, pune su je novine

25.01.2011 u 13:18

Bionic
Reading

Ivica Kostelić u ovom je trenutku u životnoj formi. Nakon briljantnog vikenda u Kitzbühelu, najbolji hrvatski skijaš uvjerljivo vodi u ukupnom poretku svjetskog kupa. Zato i ne čudi to što se svjetski mediji tuku za razgovor s njim. Austrijski mediji uhvatili su prvog skijaša svijeta, koji im se požalio na tretman skijanja u Hrvatskoj

Austrijskom sport10.at uspjelo je u razgovoru s Ivicom Kostelićem izvući neke zanimljive stvari. Tako smo mogli pročitati kako Hrvati skijanje ne doživljavaju ozbiljno. A kao i tata Ante, i Ivica se okrznuo o atletiku, točnije Blanku Vlašić.

'Skijanje se potpuno krivo shvaća. Za primjer, sreo sam u Innerkremsu autobus s hrvatskim turistima i oni su me pitali – 'Gospodine Kostelić, i vi ćete ovdje skijati ovdje preko vikenda?' Hrvati uopće nemaju pojma da je skijanje možda i najkompetitivniji sport. Pa u kojem sportu svakog vikenda na startu imate najbolje iz tog sporta? Gdje drugdje možete osvojiti 20 važnih natjecanja? No ako Blanka Vlašić pobijedi svoje dvije suparnice, onda su sve novine pune toga', požalio se Ivica austrijskom sport10.at

U tekstu se novinari prisjećaju lošijeg Ivičinog starta sezona te naglašavaju da jedan od razloga za njegovu eksploziju leži i u rukama jednog hrvatskog fizioterapeuta.

'Kostelić je prije sedam godina u Schladmingu ozlijedio kralježak, a s time je imao problema sve ove godine, no sve je to riješio hrvatski fizioterapeutu', stoji u tekstu.