WENGEN, KOMBINACIJA

Ivica i Natko među deset, Janki pobjeda

16.01.2009 u 14:51

Bionic
Reading

Pobjednik skijaške kombinacije u švicarskom Wengenu je domaći adut Carlo Janka. U dobrom sjećanju ova će utrka ostati i hrvatskim predstavnicima. Ivica Kostelić zauzeo je četvrto mjesto, dok je Natko Zrnčić Dim zatvorio popis desetorice najboljih

Ivica je u spustu ostvario 18. mjesto, no već tada je bilo jasno da mu se nudi realna prilika za borbu za pobjedničko postolje. U cilj je ušao kao vodeći, a odmah iza njega nastupio je Benjamin Raich, koji je ostao iza. Bolji je bio Silvan Zurbriggen, a kasnije ih je obojicu iznenađujuće prestigao i Talijan Fill. Posljednja zamjena na vrhu dogodila se u režiji najvećeg osvježenja sezone Carla Janke, koji je u konačnici ostvario drugu pobjedu u karijeri.

Veliku prednost pred konkurentima nakon spusta je stekao domaći ljubimac Daniel Albrecht i svjetski prvak u kombinaciji dobio je lažni dojam sigurnosti. U slalom nije unio dovoljno agresivnosti i završio je tek na šestom mjestu.

Prvi se niz slalomašku padinu spustio Natko Zrnčić Dim, koji je ostvario 30. mjesto u spustu i bio je odličan. Dapače, ostvario je najbolji slalomski rezultat dana, koji mu je donio ukupno 10. mjesto. Osim Natka, od Ivice je u slalomu brži bio samo Grange, no spustaški zaostaci bili su preveliki da bi sjajni hrvatski dvojac ostvario još zapaženije rezultate.

S novih 50 bodova Ivica je zadržao četvrto mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 479 bodova. Vodeći je Benjamin Raich koji na kontu ima 593 boda. Natko je 65. skijaš svijeta sa 55 osvojenih bodova.

Nastupio je i Tin Široki, no prilikom jednog skoka na spustu je ostao u lošem položaju i pad je bio neminovan. Srećom, brzo je reagirao i izbjegao je sudar sa zaštitnom ogradom.

REZULTATI:

1. Carlo Janka (ŠVI) 2.34.16
2. Peter Fill (ITA) +0.22
3. Silvan Zurbriggen (ŠVI) +0.40
4. IVICA KOSTELIĆ +0.65

10. NATKO ZRNČIĆ DIM +1.38