SVJETSKI KUP

Ivica i Natko bez postolja u Banskom

26.02.2011 u 09:14

Bionic
Reading

Nakon odvoženog slaloma Ivica Kostelić zauzima četvrto, dok Natko Zrnčić Dim zauzima peto mjesto. Pred skijašima je vožnja superveleslaloma, a hrvatski dvojac ima priliku doći na pobjedničko postolje

S obzirom da je Grange ispao, poznati su konačni rezultati. Pobjednik superkombinacije u Banskom je Innerhofer, Ivica Kostelić je osvojio peto mjesto, dok je Natko 15.
Felix Neureuter uspio je odvoziti odličnu utrku, te se probio na drugo mjesto, a Ivica se trenutno nalazi na petom mjestu.
Odmah iza Natka krenuo je Ivica Kostelić koji je već na prvim vratima imao problema, da bi pred kraj utrke napravio grešku, te se plasirao na četvrto mjesto
Natko Zrnčić Dim nije odvozio superveleslalom baš najbolje, bilo je par situacija iz kojih se na sreću ipak izvukao, ali je sada 12.
Ted Lighety s trećeg mjesta je izbacio Siebera.
Još je deset skijaša do kraja natjecanja. U ovom trentku vodeći je Innerhofer ispred Mermillod Blondina i trećeplasiranog Siebera.
Odvozila su 15 skijaša, a tek sada je Francuz Mermillod Blondin skinuo Siebera s prvog mjesta.
Započela je vožnja superveleslaloma. Trenutno je vodeći Austrijanac Sieber

U prvoj muškoj utrci Svjetskog kupa uopće u Bugarskoj Kostelić je izuzetno dugu slalomsku vožnju odradio s 61 stotinkom zaostatka za vodećim Francuzem Jean Baptiste Grangeom. Drugi je Nijemac Felix Neureuther s 28 stotinki sporijim vremenom od Francuza, a treći Talijan Manfred Moelgg (+0.37). Zrnčić-Dim zauzima četvrtu poziciju s 83 stotinke sekunde zaostatka.

S obzirom da su i Grange i Neureuther i Moellg startali isključivo trenirajući za sutrašnji slalom, te da su bitno sporiji u superveleslalomu, ako će uopće i nastupiti u toj utrci, hrvatski dvojac ima sjajne šanse za pobjedu u Banskom. Peto mjesto zauzima Čeh Ondrej Bank s 54 stotinke sporijim vremenom od Ivice, dok Ted Ligety zaostaje 74 stotinke za trenutno najboljim skijašem svijeta.

Utrka u Banskom je i prva kombinacijska u kojoj su organizatori zbog lošeg vremena odlučili prvo postaviti slalom, a potom superveleslalom koji se vozi u 13 sati.

Ivica Kostelić je već osigurao pobjedu u kombinaciji Svjetskog kupa s maksimalnih 300 bodova, a ako dođe do bilo kakvih bodova, povećat će svoje vodstvo u ukupnom poretku, jer u Bansko nije došao nitko od njegovih najbližih pratitelja.

Treći hrvatski predstavnik Tin Široki zaostaje 4.21 sekundi za vodećim nakon slaloma.