SLAVLJE BAUMANNA

Ivica bez postolja u superkombinaciji

05.02.2012 u 15:18

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić ostao je bez plasmana na postolje u superkombinacijskoj utrci Svjetskog kupa u Chamonixu. Aktualni vlasnik Velikog globusa zauzeo je u francuskom skijalištu sedmo mjesto

Kostelić, koji je slavio lani u Chamonixu, zaostao je nakon spusta 2.81 sekundu za Austrijancem Romedom Baumannom i bio na 19. mjestu. Iako je u Wengenu ove sezone u slalomu nadoknadio i veću razliku i osvojio prvo mjesto, danas to nije bio slučaj.

Napravio je Ivica jednu prilično veliku pogrešku u prvom dijelu slalomske vožnje koju je postavio njegov otac i trener Ante i na koncu je u cilj ušao s drugim vremenom, odnosno s 34 stotinke zaostatka za tada vodećim Alexisom Pinturaultom.

Mladi Francuz se senzacionalno zadržao u vodstvu sve dok se stazom nije spustio Baumann koji je na koncu slavio sa sekundom i deset stotinki prednosti i došao do druge pobjede u karijeri. Ispred Kostelića, koji je za pobjednikom zaostao 1.44 sekunde, osim spomenute su dvojice bili i trećeplasirani Beat Feuz, pa Adrien Theaux i Aksel Lund Svindal koji su podijelili četvrto mjesto, te Didier Defago na šestom mjestu.

Sedmo je mjesto najslabiji Kostelićev plasman u kombinaciji nakon prosinca 2009. godine kada je bio osmi u Val d'Isereu.
Naš je skijaš u ukupnom poretku povećao prednost ispred Marcela Hirschera na 116 bodova, ali mu se istodobno trećeplasirani Feuz približio na 148 bodova.

Natko Zrnčić-Dim je zauzeo 25. mjesto, Sebastian Brigović je ostao bez bodova, dok Dalibor Šamšal nije završio slalom.

'Lošom vožnjom spusta nisam uspio ući među prvih 30 pa je onda sasvim drugačija priča i kod slaloma,no i tu sam nezadovoljan svojom vožnjom. Ukratko, oba nastupa su bila loša,' rekao je Ivica.

Rezultati:
1. Romed Baumann (Aut) 2:56.10
2. Alexis Pinturault (Fra) +1.10
3. Beat Feuz (Švi) +1.19
4. Adrien Theaux (Fra) +1.32
5. Aksel Lund Svindal (Nor) +1.32
6. Didier Defago (Švi) +1.42
7. Ivica Kostelić (Hrv) +1.44...
25. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +4.44
37. Sebastian Brigović (Hrv) +9.67...

Ukupni redoslijed u Svjetskom kupu:
1. Ivica Kostelić (Hrv) 941 bod
2. Marcel Hirscher (Aut) 825
3. Beat Feuz (Švi) 793…