UTRKA U ALTA BADIJI

Ivica 20. u veleslalomu, Ligety pobjednik

19.12.2010 u 17:42

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je 20. mjesto u veleslalomskoj utrci u talijanskoj Alta Badiji, zaostavši za pobjednikom, Amerikancem Tedom Ligetyjem tri sekunde i 38 stotinki

Poznata staza Gran Risa u subotu je bila poprištem veleslalomske utrke Svjetskog kupa skijaša. Ivica Kostelić nije odvozio najbolje prvu vožnju te je prije druge utrke bio 27., no zato je popravio svoj plasman u nastavku te je na kraju zauzeo 20. mjesto sa zaostatkom od tri sekunde i 38 stotinki. Ujedno, Ivica je bio jedini hrvatski skijaš koji je vozio nedjeljni veleslalom.

Pobjednik utrke u Alta Badiji je Amerikanac Ted Ligety koji je zahvaljujući odličnoj drugoj vožnji uspio nadoknaditi zaostatak za Francuzom Cyprienom Richardom iz prve vožnje. Drugo mjesto pripalo je već spomenutom Richardu koji je za američkim skijašom zaostao 14 stotinki. Treće mjesto osvojio je još jedan Francuz, Thomas Fanara koji je za pobjednikom nedjeljne utrke zaostao 55 stotinki.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa nakon deset utrka vodi Ligety sa 321 bodom, drugi je Švicarac Silvan Zurbriggen (315), a treće mjesto dijele njegov sunarodnjak Didier Cuche i Austrijanac Michael Walchhofer s po 294 boda. Kostelić je napredovao za jedno mjesto i sada je 10. sa 179 bodova.

U poretku veleslaloma vodi Ligety s maksimalnih 300 bodova, drugi je Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 165 bodova, dok je treći Francuz Richard sa 142 boda. Kostelić je na 21. mjestu sa 36 bodova.