PANIKA MEĐU KAUBOJIMA

Ivano Balić zbog nezgodne ozljede propušta EP!?

11.01.2012 u 15:02

Bionic
Reading

Ivano Balić u gotovo svim anketama proglašen je za najboljeg rukometaša svih vremena, a bez njega niti danas – iako će u travnju napuniti 33 godine – igra reprezentacije Hrvatske nije ista

Na prvoj pripremnoj utakmici Hrvatske na Croatia kupa u Osijeku - koji su 'kauboji' osvojili u konkurenciji Irana, Slovačke i Švedske – nova ozljeda virtuoza Ivana Balića pokvarila je raspoloženje izbornika Slavka Goluže

Tu utakmicu protiv Irana naši su dobili s lakoćom 41:19, no pitanje je zašto je Balić uopće igrao kada je bilo jasno da nije sto posto spreman i da je njegovo fizičko stanje bilo takvo da ga kroz treninge vrate. Očito je slabašni Iran shvaćen tek kao slabiji trening, ali problem je u tome što igrač kao što je Balić ne bira utakmice i ne zna igrati s recimo pedeset posto kapaciteta. Najbolji na svijetu uvijek igraju punom snagom!

'Ivano je osjetio bol u preponi, zato nije igrao u drugom poluvremenu', nakon utakmice mirnim je glasom rekao Goluža.

No, kako tportal.hr doznaje, nastup Ivana Balića na Europskom prvenstvu, koje 15. siječnja počinje u Srbiji, pod velikim je znakom pitanja. Naime, bol u aduktoru – mišiću koji povezuje trbušni zid i prepone – još uvijek je snažna i terapije koje Balić svakodnevno prolazi ne daju baš dobre rezultate.

Navodno u stožeru Hrvatske pod svaku cijenu žele na EP voditi Balića, pa čak i teško ozlijeđenog, te ga – po već viđenom scenariju - pokušati osposobiti za igru.

Ipak, teško da će Balić ponovno pristati na takvu soluciju jer je svjestan kako na vrućim terenima u Vršcu, zatim u Novom Sadu te na koncu u Beogradu ne bi bilo pametno igrati ako nije potpuno spreman.

U slučaju da Balića liječnici i izbornik nagovore da igra pod blokadom (injekciju od koje bol prestaje) vrlo vjerojatno bi se nakon EP-a mogao oprostiti od igračke karijere jer njegovo tijelo je previše potrošeno. Pitanje je bi li Balić imao snage za novi višemjesečni oporavak.

S obzirom da su 'kauboji' izvukli vrlo tešku skupinu s Islandom, Slovenijom i Norveškom te se nakon toga križaju s još težom skupinom predvođenom dominantom Francuskom – pitanje je što će na koncu odlučiti izbornik Goluža u dogovoru sa svojim bivšim suigračem Balićem. Novom mogućom težom ozljedom Balić bi doveo u pitanje i nastup na Olimpijadi u Londonu, do koje vodi put preko finala na EP-u ili nakon toga kroz dodatne kvalifikacije.