DRUGA POBJEDA

Ivanišević uzeo mjeru i McEnroeu

06.11.2009 u 19:41

Bionic
Reading

Na teniskom veteranskom turniru Chengdu Open Goran Ivanišević je stigao do druge pobjede. Nakon Bjorna Borga hrvatski tenisač svladao je i Johna McEnroea 7:6 (11) i 6:3

Wimbledonski pobjednik iz 2001. svladao je 50-godišnjeg Amerikanca i tako zasjeo na čelo skupine A u kojoj se još nalaze Šveđanin Bjorn Borg i Pat Cash s kojim Ivanišević igra u subotu.

Prvi je set Ivanišević dobio u tie-breaku sa 13:11, a legendarni hrvatski tenisač je tu spasio osam set lopti, od toga tri na servis McEnroea. U drugom setu je naš predstavnik breaknuo Amerikanca i sa 6:3 stigao do drugog trijumfa na turniru u Kini.

'Ono što on može napraviti s reketom i loptom je jednostavno fantastično gledati. I u nekim poenima koje sam izgubio, uživao sam', rekao je Ivanišević te dodao:

'McEnroe je moj idol, moj broj jedan kojem sam se najviše divio i zato je uvijek veliko zadovoljstvo pobijediti ga. Obojica smo temperamentni, no on je to znao iskoristiti. Kad sam se svađao, izgubio sam šest gemova zaredom, a on bio dobio šest gemova u nizu.'