odjeci pobjede u trnavi

Ivan Rakitić porukom se javio Zlatku Daliću, ali smije li sada izbornik ignorirati Vlašića?

08.09.2019 u 09:51

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija odličnom igrom u Trnavi te pobjedom 4:0 nad Slovačkom vratila je osmjeh na lice svim hrvatskim navijačima, ali i 'otvorila oči' izborniku Daliću, koji je spletom okolnosti, ovog puta morao posezati i za igračima iz tzv. drugog plana

Iako je reprezentacija još od subote u Azerbajdžanu, gdje će u ponedjeljak od 18 sati po srednjeeuropskom vremenu igrati kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Euro 2020. godine, još smo pod dojmom impresivne utakmice i pobjede 4:0 nad Slovačkom.

Naravno, igra koju je Hrvatska pružila u Trnavi, ali i uvođenje novih, mladih snaga, poput Vlašića i Bartoleca, ali i prezentacija Brune Petkovića, dokazale su izborniku Daliću da ne treba robovati nekim starim navikama.

Jer da se Ivan Rakitić nije našao u problemu s klubom (op.a iako ih u lipnju nije imao u Barceloni, ali je svejedno otkazao dolazak na utakmicu protiv Walesa), odnosno da Mateo Kovačić nije osjetio manje zdravstvene probleme, pitanje je bi li Nikola Vlašić dobio priliku igrati od 1. minute i pokazati ono što se već zna, da će jednog dana biti lider ove reprezentacije.

Naravno, sigurni smo, ako će Ivan Rakitić, neosporni nogometni znalac, pokazati volju i htijenje kojim je igrao i tijekom SP-a u Rusiji, da će se za njega naći mjesto u reprezentaciji.

  • +35
Nogomet; Slovačka - Hrvatska; kvalifikacije za Euro 2020.; 6.9.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Međutim, najgore je što ni izbornik Dalić još nije siguran što će i kako se postaviti Barcelonin veznjak.

Nije Dalić želio potencirati taj problem, ali prošlog je ponedjeljka, na okupljanju igrača, poručio 'Riješit ću stvar s Rakitićem kada prođu ove obveze'.

Sada je u razgovoru za Sportske novosti otkrio što pod time misli.

'Nisu još prošle. Imamo susret u Azerbajdžanu i sad treba samo na njega misliti. Neću, nema smisla sada potencirati bilo što o Rakitiću. To radite vi mediji'.

Očito je i njemu sada laknulo jer vidio je da se Vlašić itetkako dobro može nositi s pritiskom te da možda neće ni trebati forsirati Ivana na nešto što mu se možda i ne dâ.

Za kraj, u istom tom intervjuu, u kojem je dodao kako bi želio na Poljudu protiv Mađarske potvrditi plasman na Euro, potvrdio je da mu se Ivan Rakitić javio SMS porukom.

'On mi je također čestitao, poslao je poruku. Ne samo Ivan nego i Ćorluka, Vrsaljko, kao i mnogi drugi. Većinu poruka nisam stigao ni pročitati, zatrpan mi je mobitel', rekao je izbornik Dalić.

Cijeli intervju s izbornikom, pročitajte OVDJE.