suigrači odlučili

Ivan Rakitić ipak zaobiđen u redovima Barcelone: Je li to zaslužio?

10.08.2018 u 14:26

Bionic
Reading

Iako se vjerovalo da bi Ivan Rakitić mogao ući u krug dokapetana Barcelone uoči nove sezone, ipak je mladi Sergi Roberto dobio prednost ispred njega...

Naš 30-godišnji veznjak odradio je besprijekornu prošlu sezonu pod novim trenerom Ernesteom Valverdeom i bio najkorišteniji nogometaš Barcelone koja je osvojila Primeru i Kup kralja.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nakon odlaska iz kluba Andersa Inieste i Javiera Mascherana koji su u momčadi imali ulogu kapetana i dokapetana katalonski mediji prognozirali su da bi Rakitić mogao ući u krug četvorice odabranih vođa unutar svlačionice, ali dnevnik Sport javlja ovog petka da se to ipak neće dogoditi.

Naime, kapetan u novoj sezoni će biti Lionel Messi, a njegovi zamjenici Sergio Busquets, Gerard Pique i Sergi Roberto. Tako je izabrala momčad unutar sebe.

Pomalo iznenađuje da je prednost pred Ivanom dobio 26-godišnji Roberto koji u španjolsku reprezentaciju nije niti pozvan za SP u Rusiji, a ova vijest zasigurno će dodatno rasplamsati glasine o mogućem odlasku Rakitića iz kluba. Naime, navodno ga traže PSG i Monaco, a francuski klubovi morat će platiti čak 125 milijuna eura za njegove usluge, koliko stoji u odštetnoj klauzuli hrvatskog reprezentativca...