loše vijesti

Ivan Rakitić doživio je težak udarac; ove izjave čelnih ljudi Seville srušile su mu sve snove...

24.04.2020 u 09:57

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac u momčadi Barcelone, Ivan Rakitić (32), već neko vrijeme ne skriva nezadovoljstvo svojim statusom u momčadi te najavljuje odlazak s Nou Campa. Prvi izbor mu je povratak u Sevillu, u momčad iz koje je 2014. godine za 18 milijuna eura i došao u Barcelonu. No, želje su jedno, a surova stvarnost nešto potpuno drugo

Ivan Rakitić (32) postao je 'trn u oku' čelnicima Barcelone. Hrvatski reprezentativac definitivno je u nemilosti, ugovor mu završava krajem lipnja sljedeće godine i sada je najbolje vrijeme da ga Barca pokuša 'unovčiti'.

Raketa ne skriva svoje nezadovoljstvo, a ne skriva ni želju da karijeru želi nastaviti u Sevilli, u momčadi iz koje je prije šest godina i stigao u Barcelonu. Uz sve to, Rakitićeva žena Raquel je iz Seville, većina poslovnih i životnih planova obitelji Rakitić vezana je baš uz Sevillu te je nekako logično da naš reprezentativac karijeru završi baš u momčadi iz Andaluzije.

No, želje Ivana Rakitića su jedno, a surova stvarnost je nešto potpuno drugačije. Svi planovi, ako su i bili realni, zbog pandemije koronavirusa i financijske krize koja je poharala sve pa tako i nogomet, sada padaju u vodu.

Sportski direktor Seville Ramon Rodriguez Verdejo, svima poznatiji kao Monchi, u razgovoru za lokalne medije otkrio je ono što Ivan Rakitić u ovom trenutku sigurno nije želio čuti. Težak je ovo udarac za našeg reprezentativca...

'Ne, ne postoje pregovori s Barcelonom za Rakitića', odmah je u startu 'srezao' sva moguća nagađanja Monchi i nastavio:

'Pročitao sam Ivanove želje da se jednog dana vrati u Sevillu. Zahvaljujem mu na lijepim riječima i interesu, ali u ovom trenutku tržište je prerizično. Nitko ne zna što bliska budućnost donosi, svi su raniji planovi u samo nekoliko tjedana propali zbog pandemije koronavirusa. Ne mogu reći da se sada zanimamo za ijednog igrača jer to jednostavno nije realno! To vrijedi i za Ivana Rakitića!'

Uh, pitanje je kako je Rakitić prihvatio ove izjave koje mu ruše sve snove i planove za skoru budućnost. Očigledno je kako Sevilla ne namjerava trošiti novac, a Barcelona Raketu neće pustiti za manje od 20 milijuna eura. Posebice ne u momčad koja joj je konkurent u ligi.

A Rakitić bi se više od svega želio vratiti u Sevillu u kojoj je proveo četiri sezone, u posljednjoj je bio i kapetan momčadi sa Sanchez Pizjuana kada su osvojili Europsku ligu.