sve je dogovoreno

Ivan Rakitić definitivno napušta Barcelonu i vraća se u momčad s kojom je kao kapetan osvojio UEFA Europsku ligu

31.08.2020 u 16:26

Bionic
Reading

Trakavica oko odlaska Ivana Rakitića (32) iz Barcelone napokon je završena. Španjolski mediji donose kako je hrvatski reprezentativac dogovorio sve uvjete prelaska u Sevillu, navodno su se i klubovi usuglasili te će popularni Raketa potpisati trogodišnji ugovor s Andalužanima u čijim je redovima igrao od 2011. do 2014. godine

U ljeto 2014. godine Ivan Rakitić je za 18 milijuna eura stigao u redove Barcelone. Samo nekoliko tjedana ranije Raketa je te 2014. godine kao kapetan Seville podigao pehar pobjednika UEFA Europske lige te je kao najveća zvijezda San Pizjuan zamijenio Nou Campom.

Odigrao je Rakitić za Barcelonu u proteklih šest sezona 310 utakmica u svim natjecanjima, zabio je 36 golova, po četiri puta osvajao prvenstvo i Kup kralja te Ligu prvaka, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo. No, stiglo je vrijeme za rastanak jer Barca ga već duže vrijeme pokušava 'utopiti' i zaraditi barem nešto na njegovom transferu.

Bilo je tu puno i previše kombinacija, počevši od prelaska u PSG, interesa Manchester Uniteda, Arsenala, Juventusa, Milana, Napolija... No, Rakitić je imao samo jednu želju, vratiti se u redove Seville i odigrati još koju sezonu u momčadi koja ga je 'lansirala' u zvjezdanu orbitu svjetskog nogometa. Uz to je i privatno vezan u Sevillu gdje je upoznao svoju suprugu Raquel te se često i s velikim guštom vraćao u andaluzijsku prijestolnicu.

Sada španjolski mediji, prije svih Marca, tvrde kako je Ivan Rakitić praktički dogovorio sve detalje prelaska u Sevillu te je pitanje dana kad će potpisati ugovor. Klubovi su se već usuglasili oko njegovog transfera, a Rakitić je tijekom ponedjeljka stigao u Sevillu kako bi odradio liječničke preglede.

Hrvatski bi reprezentativac trebao potpisati trogodišnji ugovor s momčadi s kojom je 2014. godine kao kapetan osvojio UEFA Europsku ligu, a sa Sevillom će u novoj sezoni igrati Ligu prvaka.

Najbolje je ovo rješenje za Ivana Rakitića, ali i za Sevillu i Barcelonu. Naime, novi trener Barce Ronald Koeman jasno je kazao kako na njega više ne računa, a u ambicioznoj momčadi Seville će Raketa ponovno biti jedan od najvažnijih igrača.