neymaru glavna uloga

Ivan Rakitić bit će dio novog velikog transfera na relaciji PSG - Barcelona?

17.06.2019 u 09:56

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, ni kriv ni dužan, opet je u središtu pozornosti. Španjolski mediji iz dana u dan donose nove informacije, a gotovo svaki se poziva na povjerljivi klupski izvor

Ivan Rakitić, jedan od najvećih hrvatskih nogometaša, koji već godinama igra u Barceloni te je neizostavni dio prve momčadi katalonskog velikana, još uvijek ne zna gdje će igrati sljedeće sezone.

Doduše, kada se pita Rakitića, njegov je stav jasan - on želi ostati u Barceloni, a i ugovor kojeg ima - to mu jamči.

Međutim, posljednjih dana situacija oko Rakitićevog statusa u klubu se promijenila jer trener Valverde, koji mu je prošlog ljeta sugerirao da ne odlazi u PSG, sada je dao 'zeleno svjetlo' za Rakitićevu prodaju ako dođe adekvatna ponuda.

Rakitića su neko vrijeme selili u milanski Inter, ali kada je ta priča pala u vodu, brojni su svjetski mediji pisali kako će Rakitić preseliti u Manchester United.

Ovog vikenda i ta je opcija postala deplasirana, jer ugledni engleski novinar, Duncan Castles, konstatirao je kako 'Vragovi' u ovom trenutku nemaju novca za realizaciju ovakvog transfera.

Ovog ponedjeljak sve španjolske novine 'vrište' kako je Neymar dobio 'zeleno svjetlo' za odlazak iz PSG-a, a automatski ga svi guraju u Barcelonu. Istina, sada bi visina transfera bila nešto manja od onih rekordnih 222 milijuna za koliko je prodan u ljeto 2017. godine.

Ukoliko se čelnici Barcelone odluče vratiti Neymara, posve logičnim nam se čini da bi Rakitić mogao biti uključen u priču. I kad već nije prošle godine preselio u Pariz, ne bi se iznenadili da ga od ljeta gledamo u dresu pariških 'svetaca'.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.