EUROPSKA LIGA

Ivan Perišić ugasio Partizanove nade

22.10.2009 u 21:21

Bionic
Reading

Prva polovina dvoboja trećeg kola Europske lige odigran je već u 19 sati, a od hrvatskih predstavnika uvjerljivo najbolji bio je napadač U21 selekcije Ivan Perišić koji je s dva pogotka u Bruggeu slomio beogradski Partizan

Drugi gol Perišića

Perišić, kojega su u rodnom Splitu nekada zvali mali Asanović, zabio je oba gola u dvoboju Cluba Bruggea i Partizana. Prvi je došao nakon udarca glavom u četvrtoj minuti, da bi 16 minuta kasnije promašio penal.

Ipak, nije se psihički slomio i u drugom poluvremenu, točnije u 58. minuti, drugim golom je riješio pitanje pobjednika. Prebacio je loptu preko vratara i ona bi pogodila stativu, no u gol ju je ugurao natrčali partizanovac Brezančić.

Brugge se s nova tri boda izjednačio s Toulouseom na drugom mjestu ljestvice s četiri boda, dok je pobjedom protiv spomenutih Francuza Srnin Šahtar otišao na naoko nedostižnih devet. Partizan je ostao na nuli i gotovo se oprostio od daljnjih ambicija.

Osim Srne, čitav su susret odradili Nikola Pokrivač (dobio žuti karton) u Salzburgu koji je protiv Levskog (1:0) ostvario i treću pobjedu, te Manuel Pamić čija je Sparta u Pragu s 2:0 svladala rumunjski Cluj.

Rezultati i poredak:

SKUPINA G:
RB Salzburg – Levski 1:0
Lazio – Villarreal 2:1
Salzburg 9, Lazio 6, Villarreal 3, Levski 0

SKUPINA H:
Sheriff – Twente 2:0
Steaua – Fenerbahče 0:1
Fenerbahče 6, Twente i Sheriff 4, Steaua 2

SKUPINA I:
Bate Borisov – AEK 2:1
Benfica – Everton 5:0
Benfica i Everton 6, AEK i Bate 3

SKUPINA J:
Šahtar – Toulouse 4:0
Club Brugge – Partizan 2:0
Šahtar 9, Toulouse i Brugge 4, Partizan 0

SKUPINA K:
PSV – Kopenhagen 1:0
Sparta – Cluj 2:0
PSV 7, Sparta 4, Cluj i Kopenhagen 3

SKUPINA L:
Austria – Werder 2:2
Athletic B. – Nacional 2:1
Werder 7, Athletic B. 6, Austria 2, Nacional 1