I TO NE SLUČAJNO

Ivan Perišić našao se u europskoj momčadi kola!

24.09.2012 u 19:09

Bionic
Reading

Statistička agencija Opta sastavila je najbolju momčad tjedna iz najjačih europskih nogometnih liga u formaciji 4-4-2, u kojoj se našlo mjesta i za hrvatskog reprezentativca iz Dortmundske Borussije Ivana Perišića

U porazu aktualnog njemačkog prvaka kod HSV-a 3:2 Perišić je bio dvostruki strijelac za Borussiju i njezin najbolji igrač. Bilo je to dovoljno da ga Opta postavi na poziciju lijevog krila u svojoj idealnoj formaciji.

Zanimljivo da se u europskoj momčadi kola našao i nizozemski reprezentativac Wesley Sneijder, iako je njegov Inter kod kuće izgubio od Siene s 2-0. Sneijder je u toj utakmici imao 118 dodira s loptom i 98 dodavanja. Uvršten je i Sienin vratar Gianluca Pelogo koji je upisao 11 obrana.

Nigerijac Victor Anichebe, koji odlično koristi svoje prilike u Evertonu u odsustvu ozlijeđenog Nikice Jelavića, impresionirao je u gostujućoj pobjedi svog kluba kod Swanseaja 3:0. Anichebe je postigao prvi gol za svoju momčad u toj utakmici te je, zanimljivo, jedini igrač iz engleskog Premiershipa koji je uvršten među 11 najboljih.

Optina najbolja europska momčad kola (4-4-2):

Pelogo (Siena) – Campagnaro (Napoli), Bocchetti (Rubin Kazan), Chiellini (Juventus), Kaldec (Bayer Leverkusen) – Müller (Bayern), Sneijder (Inter), Džagojev (CSKA Moskva), Perišić (Borussia Dortmund) – Movsisjan (Krasnodar), Anichebe (Everton)