slavlje hrvata u parovima

Ivan Dodig i Nikola Mektić u istom danu osvojili dva turnira

10.02.2019 u 14:58

Bionic
Reading

Dvojica hrvatskih tenisača, Ivan Dodig i Nikola Mektić, ove su se nedjelje okrunili s dva naslova u konkurenciji parova. Dodig je slavio u Francuskoj a Mektić u bugarskoj

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Ivan Dodig i Francuz Edouard Roger-Vasselin pobjednici su ATP turnira u francuskom Montpellieru u konkurenciji parova, nakon što su u nedjeljnom finalu nadigrali francuski par Benjamin Bonzi - Antoine Hoang sa 6-4, 6-3.

Za 34-godišnjeg Ivana Dodiga ovo je 12. naslov u parovima u karijeri, a prvi s 35-godišnjim Roger-Vasselinom koji je u Montpellieru osvojio svoj 17. pobjednički trofej.

Dodigu i Roger-Vasselinu ovo je prvi zajednički trijumf za koji su zaradili 250 bodova i 29.500 eura.

Od 14.30 sati za pojedinačni naslov borit će se Francuzi Jo-Wilfried Tsonga i Pierre-Hugues Herbert.

ATP Montpellier, parovi - finale

  • Ivan Dodig / Edouard Roger-Vasselin (HRV-Fra/1) - Benjamin Bonzi / Antoine Hoang (Fra) 6-4, 6-3

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Nikola Mektić i 37-godišnji Austrijanac Juergen Melzer osvojili su prvi zajednički naslov na ATP turniru u Sofiji u konkurenciji parova, a u finalu su sa 6-2, 4-6, 10-2 nadigrali Tajvanca Cheng-Peng Hsieha i Indonežanina Christophera Rungkata.

Za Nikolu Mektića ovo je peti naslov u karijeri, dok je Melzer po 14. put postao pobjednikom u parovima, a prvi put nakon 2014. godine.

Mektić je prošle godine bio finalist u Sofiji, ali je ostao bez pobjedničkog trofeja s tadašnjim partnerom Alexanderom Peyom.

Trijumf u Sofiji donio je Mektiću i Melzeru 250 bodova i 29.650 eura.

ATP Sofija, parovi - finale

  • Nikola Mektić / Juergen Melzer (HRV-Aut) - Cheng-Peng Hsieh / Christopher Rungkat (Tjv-Ina) 6-2, 4-6, 10-2