PRVA HNL

Istra i Osijek slavili, Šibenik i Dragovoljac remizirali

02.04.2011 u 17:58

Bionic
Reading

Nakon pauze uvjetovane obvezama reprezentacije nastavila se Prva HNL utakmicama 23. kola. U popodnevnim utakmicama Istra je minimalnom pobjedom nad Zadrom osvojila tri važna boda, Osijek je bio bolji od Intera, dok su na Šubićevcu Šibenik i Dragovoljac podijelili bodove odigravši 2:2

Istra – Zadar 1:0 (1:0)
Strijelac: 1:0 Sušić (25')

U svojoj premijernoj utakmici otkako je preuzeo pulski klub, trener Igor Pamić doveo je Istru do pobjede protiv Zadra, koja im puno znači. U jednoj relativno zanimljivoj utakmici domaćini su pobijedili 1:0, golom Matea Sušića u 25. minuti iz slobodnog udarca. Praktički cijelu utakmicu igrači Istre imali su inicijativu na terenu, pogotovo nakon postignutog pogotka, no kako je vrijeme prolazilo Zadar se oslobađao pritiska te nekoliko puta dobro priprijetio domaćem golmanu. Najbolja prilika za Zadar bila je ona iz 51. minute kada je Šare s desetak metara pogodio gredu. Samo devet minuta kasnije pulska momčad je mogla povećati vodstvo, ali Šehić nije uspio matirati gostujućeg golmana iako se našao sam pred njim. Do kraja utakmice vidjeli smo još nekoliko prilika, no promjene rezultata nije bilo. Osim tri važna boda, Istra je razbila još jedno prokletstvo. Naime, do ovog kola pulski sastav nije na poluvremenu vodio, a sada im se napokon i to otvorilo.

Šibenik – Hrvatski dragovoljac 2:2 (1:1)
Strijelci: 1:0 Jakoliš (18), 1:1 Švarić (45-11m), 1:2 Jazvić (78'), 2:2 Jakoliš (80')

Šibenik i Hrvatski dragovoljac podijelili su bodove na Šubićevcu, odigravši 2:2 u jednoj vrlo zanimljivoj utakmici. Tako je momčad Dragovoljca nastavila odličnu seriju u ovom dijelu prvenstva, no i ovim bodom iz Šibenika su i dalje posljednjeplasirana momčad prvenstva. Domaćini su od prve minute krenuli agresivnije, pa je tako već u 18. minuti ponajbolji igrač Šibenika u ovom ogledu, Jakoliš, sam izašao pred gostujućeg golmana i uspio ga matirati za vodstvo Šibenika 1:0. Nakon tog gola domaćini su potpuno gospodarili terenom, no u trenucima kada se očekivao kraj poluvremena, golman Šibenika Blažević srušio je Jazvića, a sudac je dosudio jedanaesterac koji je točno izveo Švarić i izjednačio na 1:1.

Šibenik je i u nastavak utakmice krenuo angažiranije, pa su tako zaprijetili preko Kartela i Alispahića, no nije došlo do promjene rezultata. I baš u jeku dominacije domaćina Dragovoljac dolazi u vodstvo preko Jazvića u 78. minuti. No slavlje gostiju je trajalo tek dvije minute jer je Jakoliš svojim drugim pogotkom na utakmici postavio konačnih 2:2.

Osijek – Inter 1:0 (1:0)
Strijelac: 1:0 Lukačević (31')

U izuzetno zanimljivoj i napetoj utakmici Osijek je na svom Gradskom vrtu svladao zaprešički Inter 1:0. Pobjednički pogodak postigao je Lukačević u 31. minuti iz slobodnog udarca, no osječka je momčad mogla u 62. postići još jedan pogodak, ali je Jugovićev udarac iz jedanaesterca golman Intera Santini obranio. Zaprešička momčad imala je nekoliko izvrsnih prilika u Osijeku, no igrači trenera Lončarevića nisu ovog puta imali svoj dan.