BOYSI NISU UHIĆENI

Ispravak: Policija nije nikoga uhitila

28.08.2010 u 13:42

Bionic
Reading

Policijska uprava zagrebačka zatražila je temeljem Zakona o informiranju ispravak navoda objavljenih u tekstu pod naslovom 'Policija pohapsila Boyse zbog transparenta', pa priopćenje objavljujemo u cijelosti

Na tportalu u četvrtak 26. kolovoza ove godine objavljen je članak pod naslovom Policija pohapsila Boyse zbog transparenta, autora N. M., u kojem se iznosi netočan navod vezan uz navodna uhićenja navijača na utakmici između NK Dinama - FC Györa.

U spomenutom članku se navodi 'Ubio si Dinamov ponos, ukaljao mu ime; Sad imaš pune džepove, a prazne tribine', transparent je koji je nekolicina mladih Bad Bad Blue Boysa večeras željela objesiti na sjevernu tribinu Maksimirskog stadiona, no policija ih je preduhitrila i potrpala u policijske kombije. Budući da u tekstu na transparentu nema nikakvih uvreda, nije jasno zašto su modri navijači uopće uhićeni'.

Činjenica je da policija prije, za vrijeme i nakon utakmice nije imala apsolutno nikakvih postupanja, a kamoli uhićenja navijača. Držimo neprihvatljivim objavljivanje neprovjerenih informacija koje za posljedicu imaju potenciranje tenzija između navijača i policije, a navedeno svakako nije ni u skladu s novinarskom etikom.