kapetan otvoreno

Ispovijest Domagoja Duvnjaka o borbi s koronavirusom i nenormalnoj situaciji: Vidio sam kod njih emotivno pražnjenje i strah

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 27.01.2022 11:29
  • Objavljeno 27.01.2022 u 11:12
Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je osmo mjesto na Europskom prvenstvu, a glavni razlog lošim igrama i porazima svakako je koronavirus koji je zaustavio velik broj igrača, među kojima je najlošije prošao kapetan Domagoj Duvnjak

Podatak da je Domagoj Duvnjak propustio nastup na jednom velikom natjecanju za Hrvatsku nakon čak 18 turnira u nizu dovoljno govori.

Uoči odlaska u Mađarsku zaustavili su ga koronavirus i bolovi u leđima, zbog čega nije mogao pomoći reprezentaciji.

O problemima koji su ga pogodili detaljno je sve ispričao za Sportske novosti. Ovo je njegova ispovijest...

'Dana 26. prosinca igrao sam s Kielom Bundesligu, 27. sam bio u Zagrebu i 31. me ukočilo, s tim da sam imao problema zbog kojih sam igrao s blokadama još tijekom prosinca u Kielu. Došao sam 1. siječnja na okupljanje reprezentacije, zaključili smo da s tim leđima nije moguće igrati, a onda sam nažalost 4. siječnja dobio i koronu. I tako sam bez treninga bio do 11. siječnja, ali i bez terapije za leđa, jer je to bilo nemoguće napraviti. Nisam u to vrijeme izašao iz sobe. Vjerojatno je korona otišla i na leđa. Uostalom, da si skroz zdrav i da ležiš deset dana, to je loše za sportaša', rekao je Duvnjak, naglašavajući da je imao veliku želju pomoći suigračima u drugom krugu, ali s obzirom na to da uopće nije trenirao, taj plan je propao.

Tako ispada kako je silom prilika prvi put nakon 2007. godine - kada je debitirao na Svjetskom prvenstvu - propustio veliko natjecanje i igranje za Hrvatsku.

'Da, 18 natjecanja u nizu je puno, ali iskreno, puno teže mi je ovo palo psihički nego da sam na turniru. Nije mi jednostavno gledati suigrače i prijatelje kako u toj teškoj i nenormalnoj situaciji igraju i nose se s tim. Lako je s kauča to vidjeti, ali samo oni znaju što proživljavanju. Vidio sam kod njih emotivno pražnjenje, strah, bez tri zajednička treninga, dolazilo se na dan utakmice iz Zagreba. To su nenormalne okolnosti', dodao je Duvnjak, a još je govorio o svojim planovima, budućnosti hrvatske reprezentacije te završnici EP-a.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

  • +41
Hrvatska - Island, rukometni Euro, 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal