ODLUKA ORGANIZATORA

Isplaćuje se odšteta obitelji stradalog Nodara

15.03.2010 u 14:00

Bionic
Reading

Organizatori Zimskih olimpijskih igara koje su prošloga mjeseca održane u Vancouveru objavili su da će obitelji tragično stradalog gruzijskog sanjkaša Nodara Kumaritašvilija isplatiti odštetu

Gruzijac je 12. veljače poginuo na olimpijskoj stazi u Whistleru. On je pripremajući se za svoje prve Igre na treningu izgubio kontrolu nad sanjkama pri brzini oko 100 km/h, izletio sa staze i udario u nezaštićenu metalnu ogradu blizu ciljne ravnine sanjkaškog centra. Pomoć mu je ukazana na licu mjesta. S oživljavanjem se krenulo odmah nakon njegova udarca u ogradu, a helikopterom je ubrzo prebačen i u traumatološki centar u Whistleru. Nažalost, nije mu bilo pomoći.

MOO i organizatori za nesreću su okrivili mladog Gruzijca tvrdeći da je prekasno izašao iz zavoja broj 15, no s druge strane, iz Gruzije, ali i od ostalih sportaša stizale su optužbe da sigurnosni uvjeti nisu bili dobri. Nakon nesreće na tome mjestu je postavljena zaštitna mreža, a da je bila tamo u trenutku nesreće, najvjerojatnije bi spasila život mladom olimpijcu.

Predstavnica organizacijskog odbora ZOI (VANOC) Renee Smith-Valade je kazala da će odšteta biti određena prema pravilniku olimpijske obitelji predviđenom za ovakve slučajeve, no još nije poznat točan iznos.