PUKLA TRADICIJA

Ispao i Dodig, prvi finale Zagreba bez Hrvata

03.02.2012 u 22:45

Bionic
Reading

Ivan Dodig i Marcos Baghdatis su u međusobni ogled ušli sa po sedam uzastopnih pobjeda na zagrebačkom turniru. Jedna serija morala je stati, a na žalost domaćih navijača, osmu u nizu upisao je Cipranin rezultatom 6:4, 7:5

Za Baghdatisa je navijala njegova djevojka Karolina Šprem, za Dodiga ostatak dvorane, ali publika i veliko srce nisu bili dovoljni Ivanu za novi polufinale na svom najdražem turniru.

Baghdatis je u prvom setu iskoristio jedinu break loptu koja mu se pružila, dominantno čuvao svoj servis i stekao početnu prednost. U drugoj dionici ponovio je postupak i kod 5:4 servirao za meč, ali Dodig je jedan od onih koji se nikada ne predaju.

Izborio je jednu, pa drugu, pa i treću priliku... i napokon oduzeo servis nekadašnjem finalistu Australian Opena. Mirisalo je sve na još jednu njegovu zagrebačku bajku, ali Baghdatis je ostao fokusiran i nakon novog breaka poslije 100 minuta igre rutinski završio posao.

U polufinalu ga čeka Slovak Lacko, i tako će se u nedjelju igrati prvi finale bez Hrvata u povijesti ovoga turnira. Prva tri igrao je Ivanišević (treći u Splitu), iduća tri Ivan Ljubičić, pa dva Marin Čilić (jednog protiv Ančića), i lani Ivan Dodig. Svakoj seriji dođe kraj i ova tradicija jednom je morala stati.

Jedini, kakav takav, adut organizatora je turnir parova koji nudi barem jednog Hrvata u finalnom ogledu, te eventualni finalni obračun dvojice preostalih zvijezda turnira, Mihaila Južnjija i Marcosa Baghdatisa u pojedinačnom dijelu turnira.

Polufinala, pojedinačno:

Berrer - Južnji
Lacko - Baghdatis

Parovi:

Dodig/Pavić - Karlović/Moser
Baghdatis/Južnji - Erlich/Ram