CRO COP POSTAO K-1 PRVAK

'Ismael je zvijer, rebro mi je napuklo, ali preživio sam!'

Bionic
Reading

Mirko Cro Cop Filipović u prepunoj zagrebačkoj Areni pred oko 16 tisuća navijača osvojio je novčanu nagradu od milijun dolara te pobjednički pojas K-1 finalnog turnira i u 39. godini života potvrdio tatus jednog od najvećih svjetskih boraca svih vremena

Bolje nije moglo! Slavljem Mirka Filipovića zaključena je sjajna sportska večer u prepunoj Areni Zagreb. U tri jako teške borbe 39-godišnji Filipović ubilježio je tri pobjede, u četvrtfinalu je svladao Amerikanca Jarella Millera, zatim u polufinalu Ukrajinca Pavela Žuravljeva te na koncu u spektakularnom finalu Ismaela Londta iz Surinama.

'Ušao sam kao najstariji sudionik. Stvarno sam bio motiviran - jednim djelom da začepim usta onima koji nisu vjerovali u mene, ali borio sam se zbog sebe, svog ponosa i inata. Želio sam taj pojas K-1, motivirao me da uđem u povijest kao prvi čovjek koji je uzeo K-1 pojas. To je meni i mojoj djeci vječni podsjetnik na ono što im je stari napravio', rekao je nakon teška tri meča borac iz Privlake pored Vinkovaca kojeg su u zagrebačku Arenu došli bodriti navijači iz cijele Hrvatske.

Na pitanje je li sada, nakon Pride i K-1 titula, on najveći MMA borac svih vremena, veći i od Alistaira Overeema, skromno je odgovorio:

cro cop: JA najveći?
Ne bih išao tako daleko, ne glumim lažnu skromnost, ali sad kad u vitrini imam K-1 i Pride titulu, to mi nitko ne može oduzeti

'Ne bih išao tako daleko, ne glumim lažnu skromnost, ali sad kad u vitrini imam K-1 i Pride titulu, to mi nitko ne može oduzeti. To još nitko nije napravio i ne znam hoće li netko nakon mene to uspjeti.'

Cro Cop je nakon finala protiv neugodnog i snažnog borca kao što je Ismael Londt, koji je vrlo opasan u udarcima koljenima, bio vidno iscrpljen.

Spektakularni video

Snimku finalne borbe možete pogledati OVDJE.

'Nevjerojatno snažan čovjek. Nisam sa snažnijim čovjekom bio u klinču, a borio sam se s najvećim borcima današnjice. Definitivno je najjači čovjek, ima teške udarce, tvrdu ruku. Ruka mi je u komi... sad bih volio neku temperaturu dobiti da se malo odmaram u krevetu. Polomljen sam, sve me boli', kazao je.

Sa 39 godina na leđima, Filipović je stigao do najvećeg uspjeha karijere i sad naglas razmišlja da je možda najbolje - otići na vrhuncu. Tko zna, možda je ovo kraj...

'Razmislit ću dobro. Nakon ovog, bilo što tražiti jest tražiti kruha preko pogače. Nisam nikad bio taj tip. Ne znam hoću li reći konačno zbogom ili odraditi par borbi koje sam već načelno dogovorio. Ponuda ima sad više nego ikad i za veći novac nego ikad. Ali nije ni sve u novcu. Sjest ću i razgovarati sa svojom obitelji, mojim sinovima sve to teško pada', dodao je Filipović koji je nekoliko minuta kasnije na press konferenciji posebno zahvalio glavnom organizatoru i svom dobrom prijatelju Orsatu Zovku te svojim sparing partnerima Brestovcu i Mihaljeviću 'koji su ga svakoga dana mlatili na treninzima, ali i on njih'.

Isto tako se zahvalio poznatom sportašu Stipi Drvišu koji se zbog napornih boksačkih treninga na šest tjedana preselio u Zagreb.

orsat zovko
'Radili smo danonoćno i rezultat je onakav kakvog smo mogli samo poželjeti. Cro Cop je pobjednik na K-1 finalu u Zagrebu

'Radili smo danonoćno i rezultat je onakav kakav smo samo mogli poželjeti. Cro Cop je pobjednik na K-1 finalu u Zagrebu. Snovi su potpuni!' kazao je vidno uzbuđeni Zovko.

Velik broj stranih novinara pohodio je u petak navečer zagrebačku Arenu. Jedan od njih upitao je Mirka kako je moguće da je svakom borbom u Areni bio sve bolji, iako je logično da je bio umorniji.

'Bio sam napet u prvoj borbi jer sam se borio pred svojim navijačima i u svom gradu. To je za mene ipak veći stres nego se boriti u Japanu. Nije bilo lako, turnirski sistem je jako naporan, a iskreno mislim da mi je i rebro napuklo nakon jednog udarca koljenom Ismaila. Ali eto – preživio sam. Ismail je stvarno zvijer!' kazao je Mirko, posebno naglasivši da se za ovaj spektakl pripremao u fantastičnim uvjetima te da su mu puno pomogli vrsni stručnjaci kao što su Kuterovac i Jukić koji su mu redovito vadili krv iz prsta i iza uha da vide koliko je spreman.