kratko i jasno

Iskreni trener Barce progovorio o mogućem odlasku Rakitića: Ne mogu to zamisliti...

09.03.2019 u 08:17

Bionic
Reading

Ernesto Valverde uoči dvoboja s Rayom Vallecanom ove subote dotaknuo se teme mogućeg odlaska Ivana Rakitića iz Barcelone o kojem su se prethodnih tjedana raspisali svjetski mediji...

Hrvatski 30-godišnji veznjak svojim je pogotkom donio pobjedu Barceloni na Santiago Bernabeuu prošlog vikenda, što mu je bio već peti gol protiv Reala i dokaz koliko je bitan kotačić katalonske momčadi u posljednjih pet godina.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No, u Barceloni mu zasad nemaju namjeru produžiti ugovor i povećati plaću, a iako je Rakitić izjavio da nema namjere potražiti novi klub ovog ljeta, u Španjolskoj se pitaju što će se dogoditi ako mu stigne ponuda koju će biti nemoguće odbiti. O toj temi uoči dvoboja s Rayom progovorio je i trener Katalonaca.

'Ne mogu zamisliti da Rakitića ne bude u klubu sljedeće sezone,' izjavio je Ernesto Valverde kod kojeg je Ivan jedan od najkorištenijih nogometaša.

Predsjednik Josep Maria Bartomeu je pak nedavno tek rekao da je Rakitić pod ugovorom Barcelone i mora biti strpljiv oko novog ugovora, jer je trenutno prioritet onaj Jordija Albe.

Ako Ivan nastavi odlučivati utakmice i zabijati važne golove kao u finalu Lige prvaka 2015. godine, postat će ovaj slučaj još veći problem za katalonski klub i moglo bi se zaista dogoditi da ga izgubi unatoč njegovoj želji za ostankom, ako mu ne prizna doprinos osvajanju trofeja i ne poveća plaću...