ht prva liga

Iskreni Igor Jovićević otkrio kako se osjeća uoči svog službenog debija na klupi Dinama

05.06.2020 u 18:51

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u subotu (6. lipnja, 21.05 sati, Arenasport 3) u 27. kolu Hrvatski Telekom Prve lige gostuju kod Varaždina. Nastavak sezone koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa jedva čeka Igor Jovićević kojemu će ovo biti debi na trenerskoj klupi Dinama

Nastavlja se Hrvatski Telekom Prva liga, a Dinamo u subotu od 21.05 sati gostuje kod posljednjeg Varaždina. Ova će utakmica biti i debi na klupi 'modrih' za novog trenera Igora Jovićevića.

'Osjećam se uzbuđeno. Prva službena utakmica... To je jedna od premija za moj rad tijekom posljednjih godina i sigurno je da osjećam veliku odgovornost, sreću, da u službenoj utakmici predstavljam stožer Dinama i klub i navijače', započeo je Igor Jovićević koji će ovime ostvariti životni san.

'U toj prvoj utakmici idemo fokusirano, ozbiljno, maksimalno angažirano na pobjedu. Sigurno nam neće biti lako jer se radi o ekipi koja se bori za ostanak, ekipi koja čak zaslužuje i bolje mjesto na tablici nego što pokazuje. Imaju jednu dobru tranziciju i vrlo opasne igrače poput Drožđeka i Petkovića te iskusnog Benka i Obregona koji su fizički moćni, Đuraseka koji ima jako dobru kontrolu lopte i dinamiku u sredini terena, tako da se radi o protivniku kojeg moramo ozbiljno shvatiti. Ne smijemo ni bježati od uloge favorita, idemo na pobjedu, idemo na tri boda. I u ovim ne velikim utakmicama se mora pobjeđivati kako bi se ostvarili ciljevi', kaže trener Dinama.

Pandemija koronavirusa donijela je ogromne promjene u Dinamu, Nenad Bjelica je bivši, Igor Jovićević je preuzeo momčad, a novi je i cijeli stručni stožer. Kako je sve to utjecalo na momčad i kakvo je raspoloženje u momčadi?

'Radno raspoloženje. Dinamika je jako pozitivna, vidim da svi igrači zaista usvajaju zahtjeve koje postavljam pred njih. Isto tako ne bih trebao puno mijenjati u odnosu na ono što su pokazivali do ovog trenutka. Igrači su ti koji su zajedno s bivšim trenerom Nenadom Bjelicom ostvarili prednost od 18 bodova i to je njihova zasluga. Mislim da će oni i zbog sebe i zbog momčadi i zbog svih nas i navijača kluba dati maksimum od prve utakmice imajući osjećaj kao da počinje novo prvenstvo, a ne kao da se nastavlja ovo. Maksimalno angažirano u ovih deset utakmica trebamo pokazati da zaslužujemo biti šampioni, kazao je Jovićević te se za kraj osvrnuo na zdravstveno stanje u momčadi:

'Stojanović ima problema zbog udarca kojeg je zadobio u pripremnoj utakmici s Inter Zaprešićem, a svi ostali su na raspolaganju. Imamo još aktivacijski trening danas. Zdravstveni karton je OK i to je najbitnije', zaključio je Igor Jovićević.

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Hrvatska 1. liga

Inter Zaprešić-Hajduk00:00
Dinamo Zagreb-Varaždin00:00
Osijek-Lokomotiva00:00
Rijeka-Istra 196100:00
Gorica-Slaven Belupo00:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb26212365
2.Rijeka26145747
3.Lokomotiva26144846
4.Hajduk26136745
5.Osijek26119642
6.Gorica2698935
7.Slaven Belupo26751426
8.Istra 196126471519
9.Inter Zaprešić26381517
10.Varaždin26381517

Sljedeće utakmice