STOŽER POSPAN I SRETAN

'Iritantno dobri' spremni za pohod na London

13.08.2009 u 11:59

Bionic
Reading

Iako su stigli tek oko pet sati ujutro, Slaven Bilić i suradnici spremno su sjeli pred novinare već u 11 sati. Naravno, sve im je bilo lakše jer igrači su, uz odličnu igru, ostvarili i važnu pobjedu protiv Bjelorusije. Nakon takvog rezultata mnogi će već sada rezervirati ulaznice za utakmicu u Londonu 9. rujna

Po starom dobrom običaju, kojim su nas Bilić i igrači naučili na pobjede, stručni stožer jutro nakon sjeo je pred novinare. Bilić je izgubio glas, izustio jednu rečenicu i prepustio suradnike da govore.

'Do pet ujutro pričali smo u avionu. Ostvarili smo veliku pobjedu, uz odličnu igru', zaključio je izbornik.

'Znali smo koliko nam je ova utakmica važna, znali smo da će Bjelorusi napraviti sve da pobijede. Osim tri boda bitno je što smo iskazali kvalitetu u igri, taktičku pripremljenost i sjajno ponašanje. Nitko od igrača nije bio ispod svog nivoa. Bili su dominantni, iritantno dobri i ova pobjeda daje nam za pravo nadati se da je ovo zalet za nadolazeće utakmice', rekao je Aljoša Asanović.

Iako rezultat od 3:1 sugerira da je sve bilo lako, napetost na klupi bila je velika. Posebno nakon ozljede Zenitova igrača Ivice Križanca.

'Ivica je dobio udarac u patelu, hrskavicu u koljenu. Morat će u Rusiji otići na magnetsku rezonancu i onda će se više znati. To je jako bolna ozljeda, bojim se da bi oporavak mogao biti malo duži', pojasnio je doktor nemec situaciju.

'Zbog povoljnog rezultata možda nije bilo uočljivo koliko je šokantna za nas bila ozljeda Križanca', tek je na trenutak uskočio Bilić, a u istom tonu nastavio je Asanović.

'Svi se slažemo da smo odigrali sjajnu utakmicu. Ne radi se samo o tri boda koja su nam bila neophodna, već smo pokazali i veliku mentalnu snagu. Tu je i velik povratak Eduarda, a utakmica nam je pokazala da i kada dođe do teških problema kao što je povreda Križanca, imamo sjajna rješenja.'

Ovom pobjedom reprezentacija je opet postala 'in'

'Puno nam znači što javnost opet vjeruje', potvrdio je Asanović i time najavio ludnicu u Londonu 9. rujna, za koju se brinu i Uvijek vjerni te turistička agencija Speranza.

Prije londonskog dvoboja, još ćemo jednom gledati Bjeloruse.

'Ova nam pobjeda strašno puno znači zbog cijele atmosfere, kako u reprezentaciji, tako i u javnosti. Kvalitetnija smo ekipa od Bjelorusije, ali u utakmicu u Zagrebu ući ćemo s velikim oprezom. Pokazali su da imaju izuzetno neugodne ofenzivce, s vanserijskim Hlebom koji će u Zagrebu biti puno bolji. Neće to biti nimalo laka utakmica', završio je Nikola Jurčević.