NADA JOŠ UVIJEK POSTOJI

Iritantno dobri postali iritantno loši

Bionic
Reading

Zazivao je izbornik Bilić da mu se sreća osmjehne i da mu barem negdje vrati za nesretni poraz od Turske. Iako nije osvojio ni boda na Wembleyju, Bilić se nakon najtežeg hrvatskog poraza može osjećati sretnim, jer još je u kombinacijama za dodatne kvalifikacije

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u London s namjerom da se kući vrati s barem jednim bodom i da odigra pravu mušku utakmicu. Bila je to prilika i izborniku Biliću da pokuša uzvratiti Talijanu na engelskoj klupi Fabiju Capellu za maksimirskih 1:4.

Međutim, ni jedna od tih želja nije ispunjena. Dečki su odigrali kriminalno loše, kući su se vratili, ustvari ne svi, jer veći dio ih je iz Londona otputovao u svoja odredišta, bez bodova. A ni Bilić nije uspio iznenaditi Capella. Čak dapače, iznenadio je samog sebe - jer Nikola Pokrivač nije trebao dobiti mjesto u zadnjem redu. Jednostavno - bio je direktni krivac za prva dva gola Engleza, kada se utakmica i prelomila.

Nakon takvog ulaza u utakmicu bilo je nemoguće vratiti se. I Pokrivaču, ali i cijeloj reprezentaciji, koja je do kraja dvoboja izgledala - neprepoznatljivo. I dok ih se prije mjesec dana, nakon pobjede nad Bjelorusijom, opisivalo kao iritantno dobre, u srijedu su u Londonu izgledali potpuno drugačije.

'Da, mogu reći da smo izgledali iritantno loše. Jednostavno, Englezi su bili puno bolji, nismo im mogli ništa. Riječ je o jednoj od najjačih svjetskih reprezentacija', neraspoložen je bio Aljoša Asanović, član stručnog stožera.

I dok su Bilić, Asanović i ostatak članova stručnog stožera tražili razloge ovakvog poraza, sigurno su i odahnuli jer im je u velikoj mjeri pomogla Bjelorusija, koja je otela dva velika boda Ukrajincima.

S takvim raspletom, Hrvatska je i dalje u kombinacijama za odlazak u dodatne kvalifikacije. Naravno, prije konačnog raspleta koji će biti 14. listopada u Kazahstanu, Engleska mora u Kijevu barem stići do boda da bi Hrvatska zadržala barem bod prednosti. I ne treba sumnjati da će Englezi odigrati pošteno, jer ni njihovoj drugoj momčadi, a ni Capellu, neće biti drago blamirati se te će sasvim sigurno ići na pobjedu.