Ostaje u HT prvoj ligi

Ipak ništa od velikog posla; Dinamo je prihvatio ponudu od 22 milijuna eura za svojeg wunderkinda, ali u zadnji tren je sve propalo

11.09.2020 u 19:12

Bionic
Reading

Dinamo je prihvatio ponudu Leeds Uniteda tešku 22 milijuna eura za Joška Gvardiola, ali na kraju je posao stopiran jer je igrač odbio otići iz Maksimira

Joško Gvardiol, 18-godišnji branič Dinama koji je za prvu momčad zagrebačkog sastava odigrao tek 13 utakmica i zabio jedan gol, dobio je ponudu od engleskog Leeds Uniteda koju bi malo tko mogao odbiti. Leeds je Dinamu ponudio 22 milijuna eura i 20 posto od idućeg transfer, a mladom braniču veliku plaću i priliku da se dokaže na visokoj razini.

Osim Leedsa za Gvardiola su i interes pokazali i Lille, Bayern i RB Leipzig, ali engleski sastav je bio najkonkretniji. Nakon ponuda od 10 i 20 milijuna eura, ovu od 22 milijuna i 20 posto od idućeg transfera Dinamo jednostavno nije mogao odbiti i činilo se kako će mladi stoper otići u Leeds, no kad već klub nije mogao reći ne, Gvardiol je to napravio bez problema.

Gvardiol je odlučio kako je za njegovu karijeru najbolje da još koju godinu provede u Dinamu i skupi još koji seniorski nastup prije odlaska u inozemstvo. Vjerojatno je mladi stoper oprezan i zbog iskustva bivših Dinamovaca koji su prerano odlazili iz kluba i nisu se pretjerano dobro proveli.

Sportske novosti pišu kako bi Gvardiol, ako već mora otići ovog ljeta, radije otišao u RB Leipzig koji je u vrhu Bundeslige i koji zna s mladim igračima, a tamo bi ga dočekao i donedavni suigrač Dani Olmo koji bi mu sigurno olakšao prilagodbu. Ipak, Leipzig za sada nudi tek oko 15 milijuna eura što je za Dinamo puno premalo pa ne žele ni ući u pregovore pa će Gvardiol, barem za sada, ostati u Zagrebu.

Pogledajte još jednom najbolje golove 3. kola HT Prve lige.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige i pretkola Lige prvaka možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.