ČETVRTAK - 18.45 SATI

Invazija na Zagreb kakva već dugo nije viđena; stiže vojska navijača West Hama, dobili su veliki broj ulaznica, ali ni to im nije dovoljno

13.09.2021 u 10:28

Bionic
Reading

U prvom kolu Europske lige u Zagrebu igraju Dinamo i West Ham (četvrtak, 18.45), a više od tisuću gostujućih navijača dolazi u hrvatsku metropolu

West Ham ima velike ambicije u Europskoj ligi, a pravi ispit za snagu Čekićara bit će susret kod Dinama, jer su engleski mediji to gostovanje opisali kao najteže. Premijerligaš je po prvi puta u grupnoj fazi ovoga natjecanja pa ne čudi veliko zanimanje njihovih navijača za dolazak na Maksimir.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

I tu se javlja veliki problem, jer je West Ham dobio 1243 ulaznice, za mnoge klubove to bi bila i prevelika brojka, ali ne i za londonsku momčad. Mnogi bi rado uživo gledali okršaj s Dinamom, ali ulaznica nema dovoljno. Još kad se saznalo da će dio ulaznica biti prvo dan na kupnju prioritetnim osobama koje su na neki način povezane s klubom, jasno je da će biti puno nezadovoljnih.

Nagađa se da bi West Hamovi navijači mogli doputovati u Zagreb čak i bez ulaznica pa bi u četvrtak na ulicama grada mogla biti prava nogometna atmosfera na kakvu smo već zaboravili u ovo ludo doba koronavirusa.

  • +7
Dinamo - Šibenik, 8. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Jedno je sigurno, West Ham će na Maksimiru imati snažnu potporu svojih navijača, dok će Dinamo biti bez huka istočne tribine koja je neupotrebljiva, jer je oštećena u potresu.

Naravno, u ovo vrijeme strogih ograničenja zbog pandemije postoje i pravila za državljane Velike Britanije. Kako bi im se omogućio ulazak u Hrvatsku, svi putnici iz Velike Britanije-bez obzira na status cijepljenja, moraju predočiti ili negativan antigenski test na COVID-19, koji ne smije biti stariji od 48 sati, ili negativan PCR test, ne stariji od 72 sata po dolasku. Osobama koje putuju u Hrvatsku iz Velike Britanije nije dopušteno raditi ove testove po dolasku u našu zemlju. Putnicima koji stignu bez valjanog certifikata na koronavirus bit će zabranjen ulazak u Hrvatsku.