MORATTI DEMANTIRAO

Interu ne treba Guardiola jer ima 'novog Mourinha'

15.10.2012 u 12:15

Bionic
Reading

Predsjednik talijanskog nogometnog velikana Intera iz Milana Massimo Moratti odbacio je medijska nagađanja koja su povezivala klub s dovođenjem Pepa Guardiole.

Talijanski su mediji povezivali bivšeg Barceloninog stratega s potencijalnim preuzimanjem kako Milana, tako i Intera. Nakon Milanovog dopredsjednika Adriana Gallianija, aktualni interes za španjolskim trenerom demantirao je i Interov predsjednik Moratti.

'Guardiola? Što se mene tiče, već imamo dobrog trenera', rekao je Moratti za Rai 1.

Interov šef tada je objasnio nedavnu izjavu da ga aktualni trener Andrea Stramaccioni pomalo podsjeća na Josea Mourinha, koji je 2010. godine 'nerazzurrima' donio trostruku krunu.

'Usporedio sam ih s obzirom na predanost poslu, jer je to važna odlika svakog profesionalca. Ponekad nije lako biti usredotočen i predan s obzirom na popularnost i navijače. Ali to je kod njega nešto prirodno, nešto što ima u sebi. Još samo kad bi ostvario i iste rezultate (kao Mourinho, op.a.)'.

Na kraju je Moratti komentirao i budućnost Javiera Zanettija, legendarnog argentinskog kapetana kluba koji boje Intera brani od 1995. godine, a sve u svjetlu nedavnog transfera Juventusove ikone Alessandra Del Piera u Sydney.

'Nisam u Juventusu, pa ne znam koji su razlozi bili ondje. Zanetti je fantastičan momak, kao što vjerujem i da je Del Piero bio. Ovdje ima budućnost kakvu želi, što znači da ima budućnost kao direktor ako ikad odluči prestati igrati nogomet'.