LIGA PRVAKA - 3. KOLO

Inter skoro prokockao 4:0, Hrvatima mrvice

20.10.2010 u 22:30

Bionic
Reading

Ako ih već nema u sastavu, onda se hrvatski igrači mogu tješiti da nisu sudjelovali u blamiranju Tottenhama na San Siru. Doduše, nakon 4:0 Inter se opustio, pa su gosti preko Balea stigli do 4:3 i spasili se potpune katastrofe. 'Crveni vragovi' namučili su se s Bursasporom, dok je Schalke s našim Rakitićem lako dobio Hapoel

Skupina A
INTER - TOTTENHAM4:3

TWENTE - WERDER 1:1

1. Inter Milano 7
2. Tottenham  4
3. Werder 2
4. Twente 2

U dvoboju vodećih momčadi A skupine nije bilo neizvjesnosti. Domaćini su poveli već u prvoj minuti, a strijelac za 'crno-plave' bio je kapetan Javier Zanetti, koji je sa 37 godina na leđima postao i najstariji strijelac u povijesti Lige prvaka. Gosti su posve potonuli u osmoj minuti, kada je opravdano isključen vratar Gomes, a potom je s bijele točke bio precizan Samuel Eto'o. Redknapp je, naravno, morao izvaditi nekog od igrača, a bio je to, nažalost, naš Luka Modrić, jedini od hrvatskih igrača koji je i dobio priliku na ovoj utakmici. Niko Kranjčar cijeli je dvoboj odgledao s klupe za rezerve, dok su Ćorluka i Pletikosa sjedili na tribini. Već u 14. minuti bilo je 3:0, a strijelac je bio Dejan Stanković. Potpunu katastrofu londonske momčadi, i to već u prvom dijelu, potvrdio je Eto'o, koji je smiješnim napravio Gallasa i pokraj Cudicinija zabio za 4:0.

Naravno, s takvom prednošću, domaćini su se u drugom dijelu opustili, pa je Gareth Bale u 52. minuti uspio, istina nakon sjajnog solo prodora, zabiti pogodak za 4:1. Kako je vrijeme odmicalo, utakmica je bila sve uspavanija, posebno za domaćine. Znao je to iskoristiti Velšanin Gareth Bale, koji je na identičan način kao i kod prvog gola, u samoj završnici poentirao još dva puta i vratio 'spurse' u igru. Ipak, vremena za potpuni preokret više nije bilo.

U drugoj utakmici A skupine dogodio se rezultat koji najviše odgovara Redknappovoj momčadi. U zanimljivoj i izjednačenoj utakmici domaćini su poveli u 75. minuti, preko Janssena, ali samo pet minuta kasnije Arnautović je pogodio za 1:1.


Skupina B
SCHALKE - HAPOEL 3:1
LYON - BENFICA 2:0

1. Lyon 9
2. Schalke 6
3. Benfica 3
4. Hapoel  0

Ivan Rakitić nakon nokauta zadobivenog u dvoboju U-21 reprezentacija Hrvatske i Španjolske napokon se oporavio, te je svoju prigodu čekao na klupi. I dočekao ju je u 53. minuti, kada je ušao umjesto Moritza. Samo pet minuta kasnije, na asistenciju našeg igrača, Raul je svojim drugim pogotkom riješio pitanje pobjednika. S takvom prednošću, domaćini su mogli igrati još rasterećenije, a kao rezultat takve igre je i pogodak za 3:0, u režiji Jurada, na asistenciju Ivana Rakitića. Izraelci su u sudačkoj nadoknadi smanjili na 3:1.

Za razliku od Rakitića, Dejan Lovren je na klupi Lyona odgledao cijeli dvoboj protiv Benfice. Briand u 21. i Lisandro u 51. minuti bili su strijelci za pobjedu 2:0, s time što je Benfica od 43. minute igrala s igračem manje jer je Gaitan zaradio dva žuta, to jest crveni karton.


Skupina C
GL. RANGERS - VALENCIA 1:1
MAN. UNITED - BURSASPOR 1:0

1. Manchester United  7
2. Glasgow Rangers  5
3. Valencia 4
4. Bursaspor 0


U dresu 'crvenih vragova' opet nije bilo Rooneyja, što je i razumljivo s obzirom na njegovu želju da napusti United. Naravno, protiv turske momčadi njegov se izostanak nije smio osjetiti, a da tako i bude, pobrinuo se Nani već u sedmoj minuti. Nakon toga Fergusonova momčad je nastavila s pritiskom prema Ivankovu, ali, unatoč potpunoj dominaciji, rezultat se nije mijenjao. Ipak, i taj jedini pogodak bio je dovoljan Unitedu da sami ostanu na vrhu tablice jer Rangersi su na svom stadionu remizirali s Valencijom. Glavni junak te priče bio je Edu, koji je u prvom dijelu zabio za svoju momčad. No, u 46. minuti zabio je i za Španjolce, što ga je pretvorilo u antijunaka.   


Skupina D
PANATHINAIKOS - RUBIN 0:0
BARCELONA - KOPENHAGEN 2:0

1. Barcelona 7
2. Kopenhagen 6
3. Rubin  2
4. Panathinaikos 1Barcelona je u izravnom dvoboju s konkurentom za prvo mjesto, Kopenhagenom, pobijedila sa 2:0 i preuzela vrh tablice. Junak dvoboja na Nou Campu bio je, a tko drugi nego - Lionel Messi. Argentinac je zabio dva puta, u 19. i 90. minuti, uz napomenu da je Barcelona tijekom utakmice imala loptu u svom posjedu čak 64 posto i da je prema Wilandu uputila 16 udaraca. Bili su prvi golovi koje je vratar danske momčadi primio u dosadašnjem dijelu Lige prvaka.

U drugom dvoboju skupine Panathinaikos i Rubin podijelili su bodove, u utakmici koja nije pružila previše zanimljivog jer Grci su tek dva puta zaprijetili gostima, a Rusi tri puta domaćinima.