SMJENA NA MEAZZI

Inter pustio Mottu i munjevito doveo Guarina

31.01.2012 u 18:08

Bionic
Reading

Nakon što je menadžer Thiaga Motte potvrdio da vezni nogometaš Intera odlazi u Paris Saint Germain, par sati kasnije potvrđen je dolazak među 'nerazzura' Fredyja Guarina iz Porta

Iako još nije službeno potvrđeno, tijekom utorka postalo je jasno da će Talijan rođen u Brazilu Thiago Motta sa San Sira preseliti na Park prinčeva, a informaciju je za portal Tuttomercato.web potvrdio njegov menadžer Alessandro Canovi.

'PSG i Inter su postigli dogovor oko transfera Thiaga Motte, a do 19 sati bi trebali biti usuglašni i posljednji detalji',izjavio je Canovi.

Da su u Interu bili potpuno spremni za ovakav razvoj situacije potvrdilo se tek nekoliko sati kasnije, kada je iz Lega Calcija odnosno Talijanske nogometne lige stigla informacija da je već registriran novi igrač Intera, Kolimbijski veznjak Fredy Guarin.

Prema navodima Sky Sporta Inter je za Guarinovu posudbu do kraja sezone platio milijun i pol eura, s mogućnošću otkupa njegovog ugovora u potpunosti za dodatnih 11 milijuna na kraju sezone.

Također, talijanski mediji procjenjuju da je PSG za Mottu platio 10 milijuna eura, a 29-godišnjak je potpisao ugovor na tri i pol sezone za plaću od 2 milijuna eura po sezoni.

Vijestima iz Serie A dodajmo da je Udinese i službeno na šestomjesečnu posudbu doveo veznjaka Juventusa Michelea Pazienzu. Po dolasku Simonea Padoina iz Atalante, trener 'stare dame' je poručio Pazienzi da više ne računa na njegove usluge, a ovaj se brzo snašao pristupivši jednom od glavnih konkurenata Juventusa za naslov prvaka Italije.

Fredy Guarin je nova zvijezda talijanske lige