PUŠTANJE ZBOG KLADIONICE?

Inter optužen za namještanje utakmica

30.01.2009 u 11:18

Bionic
Reading

Milanski list Il Giornale objavio je priču koja će sljedećih dana dominirati talijanskim i europskim nogometnim prostorom. Na optuženičkoj klupi, prenose, uskoro bi se trebali naći čelnici milanskog Intera, kluba koji je profitirao od prošle velike afere u kojima su s 'rukom u pekmezu' nađeni Juventus i Milan

Il Giornale se poziva na izvore iz talijanskog autonomnog suda, koji u suradnji s policijom planira tužbu protiv milanskog Intera zbog susreta odigranih prošle sezone. Zanimljivo je to da se Inter ne tereti za kupovanje pobjeda, već za namjerno puštanje susreta u kladioničarske svrhe.

Konkretno, riječ je o susretima nakon 24. kola, a jedina utakmica koja je izrijekom spomenuta dvoboj je protiv Siene koji je završio rezultatom 2:2. Inter je imao i penal, no Mario Materazzi uzeo je loptu Juliju Cruzu i promašio gol.

Policija provjerava frekventne telefonske razgovore između tadašnjeg trenera Mancinija i utjecajnog mafijaša Domenica Brescije, a u ovoj fazi istrage zaključak je da su susreti puštani kako bi se povećao kladioničarski koeficijent na slučaj da Inter postane prvak.

Inter je, poznato je, naslov i osigurao i to u posljednjem kolu na gostovanju kod Parme. Ključne golove zabio je Zlatan Ibrahimović, za kojega se također tvrdi da se od ozljede koljena oporavio ranije, no da ga trener nije puštao u igru sve do zadnjeg kola i ključne pobjede.

Nema sumnje u to da će iz Interovih ureda brzo poslati demanti, no podigne li se tužba, svoje argumente morat će podastrijeti na sudu.