ovo je tek početak

Inter doznao prvi dio kazne zbog gnjusnih rasističkih ispada njegovih navijača

27.12.2018 u 19:24

Bionic
Reading

Talijanski nogometni velikan Inter iz Milana sljedeće će dvije domaće utakmice morati igrati bez prisustva gledatelja jer su njegovi navijači tijekom susreta protiv Napolija u srijedu rasistički vrijeđali gostujućeg stopera Kalidua Koulibalyja...

Inter će tako na praznom San Siru ugostiti Benevento u susretu osmine finala Talijanskog kupa te Sassuolo u prvenstvu.

Navijači Intera tijekom utakmice su majmunskim glasanjem pratili svaki Koulibalyjev dodir s loptom, a posebno su glasni bili kada je senegalski reprezentativac isključen u 81. minuti nakon što je dobio dva žuta kartona, prvi zbog prekršaja, a drugi zbog sarkastičnog aplaudiranja sucu.

Milanski gradonačelnik Giuseppe Sala putem Facebooka se ispričao Koulibalyju zbog pretrpljenih uvreda.

  • +4
Serie A, Inter - Napoli Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'To je bio sramotan čin prema uvaženom sportašu koji ponosno nosi svoju boju kože, a u manjoj mjeri i prema većini ljudi koji su na stadion stigli kako bi podržavali svoju momčad', objavio je Sala.

No, talijanski mediji ističu kako je ovo tek dio kazne jer se očekuje da Talijanski nogometni savez i Udruga klubova Serie A izreknu i novčanu kaznu, a ona bi mogla biti drastična...

Naime, trener Napolija Carlo Ancelotti nakon susreta je bio ogorčen na suca Paola Mazzolenija jer nije prekinuo utakmicu zbog rasističkog vrijeđanja senegalskog stopera Kalidoua Koulibalyja. Utakmica je tri puta prekidana i preko razglasa su domaći navijači upozoravani da prekinu vrijeđanje. No, nakon svakog prekida utakmica je nastavljena, a u 81. minuti Koulibaly je dobio crveni karton zbog nesportskog ponašanja.

'Koulibaly je vrlo smiren momak, ali vrijeđanje tijekom utakmice izbacilo ga je iz takta. Tri puta smo od suca tražili da prekine utakmicu, ali ona je svaki puta nastavljena nakon upozorenja domaćim navijačima. Mora se znati kada se utakmica prekida, nakon koliko upozorenja slijedi prekid. Ako se to ne zna, onda ćemo sljedeći puta imati situaciju da ćemo mi prekinuti utakmicu i otići s terena. Takvo stanje nije dobro za talijanski nogomet', izjavio je ljutiti Ancelotti.