euforija oko legende

Iniesta izazvao pomutnju u novoj sredini: Bit će inspiracija svima u ligi!

24.05.2018 u 18:15

Bionic
Reading

Anders Iniesta predstavljen je kao nogometaš Vissel Kobea, a njegov poslodavac je uvjeren kako će cijela japanska liga živnuti nakon što u njoj zaigra španjolska legenda...

Bivši 34-godišnji veznjak Barcelone osvojio je u karijeri sve što se može osvojiti i zatim odlučio zaigrati u manje zahtjevnoj sredini. Iniesta je prošlog vikenda odigrao posljednju utakmicu za katalonski klub, a nakon SP-a u Rusiji karijeru će nastaviti u japanskoj nogometnoj ligi.

  • +33
Španjolski nogometaš Andres Iniesta Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dolazak slavnog Španjolca očekivano je izazvao pomutnju i euforiju na Dalekom Istoku, a njegovom predstavljanju svjedočilo je više od 300 novinara.

'Imao sam ponude drugih klubova, ali izabrao sam Vissel Kobe jer mi se ovaj projekt činio vrlo zanimljivim. Poštujem japanski nogomet i htio bih pomoći svojim novim suigračima na terenu,' izjavio je Anders Iniesta i ustvrdio kako je Japan fantastična zemlja sa sjajnom kulturom te vjeruje da će uživati u novoj sredini.

Ključan čovjek ovog transfera bio je milijarder Hiroshi Mikitani, vlasnik tvrtke Rakuten koja je i glavni sponzor Barcelone. U njegovom avionu Iniesta je stigao u Kobe i pokušat će klub koji se nalazi u sredini ljestvice gurnuti prema samom vrhu.

'Iniesta će biti inspiracija za klub, ali i za cijelu ligu i japansko društvo,' naglasio je Mikitani u čijem je vlasništvu i Vissel Kobe.

Legenda bi se trebala priključiti momčadi u kolovozu, na početku drugog dijela japanskog nogometnog prvenstva...