FRANCUSKI MEDIJI

Impresivna Hrvatska dočekala je osvetu

25.01.2012 u 08:04

Bionic
Reading

Francuska reprezentacija posljednjih godina je nanizala velike uspjehe te se tako izborila za pristojan medijski prostor iako im rukomet nije bio jedan od omiljenih sportova. Njihovi novinari raspisali su se i o dvoboju s Hrvatskom iako su upisali težak poraz

L'Equipe donosi nekoliko tekstova, a u jednom od njih piše kako je Francuska pretučena i službeno eliminirana s Europskog prvenstva. Izdvaja se kako je to prvi puta od 2004. i Olimpijskih igara u Ateni da je Francuska ostala bez polufinala. Kroz članke ističu važan doprinos Blaženka Lackovića u prvom dijelu, kao i 'paklenog' Ivana Ćupića te nezaustavljivog Marka Kopljara u drugom poluvremenu.

U tekstu '20minutes' pitaju se jesu li godine učinile svoje i je li to kraj ove zlatne generacije. Navodi se kako je Francuska izgubila od jače momčadi, a novinar realno zaključuje kako je prvak pao, ne bez borbe, ali da je Hrvatska bila jednostavno impresivna.

Le Progres piše kako je Francuska razbijena i da je stao nevjerojatan pobjednički niz 'bluesa'. Autor teksta smatra kako je možda i korektno da je njihovu reprezentaciju izbacila baš Hrvatska koja se na taj način osvetila za poraze u finalima na SP-u 2009. i EP-u 2010. godine.

Sličan izvještaj donosi i Le Monde koji isto koristi riječ razbijeni kako bi se dočarao slom njihovog ponosa. U tekstu novinar zaključuje kako Karabatić i društvo nisu imali rješenja za hrvatsku obranu.

Kraj velike utakmice