GOSPIN DOLAC

Imotski stadion među najčudnijima na svijetu

Bionic
Reading

Novinari portala thisblogrules.com objavili su popis deset najčudnijih, najneobičnijih, a po mnogima i najljepših stadiona svijeta - među prvih deset uvršten je i imotski stadion

Gospin dolac našao se uz bok stadionima u japanskoj Osaki, portugalskoj Bragi, nadaleko poznatom Eco-stadiumu u Brazilu, Marini Bay u Singapuru...

Stadion Gospin dolac, pišu na thisblogrules.com, spoj je prirodne ljepote Modrog jezera, stare rimske utvrde i modernih vizura. Počeo se graditi 1974. Njegove tribine izgrađene su paralelno s izgradnjom brane Badnjevice - dio betona s brane prenesen je u prirodnu vrtaču koja se godinama nasipala materijalom s okolnih plodnih terasastih površina', piše Slobodna Dalmacija.

Sam travnati teren postavljen je 1989, a prva službena utakmica NK Imotskog, na tom stadionu odigrana je 1993. Ove, 2009, eto, stiže i prvo priznanje. Stadion je ime dobio po zavjetnoj crkvici Gospe od Anđela, nebeske zaštitnice Imotskog i Imotske krajine, koja se nalazi tik uz zapadne rubove stadiona.

Tribine stadiona nekoliko su se puta preuređivale, no prirodni ambijent, klisure Modrog jezera, stara utvrda Topana, koja stadion okružuje sa zapada i sjevera daju mu uistinu jedinstven izgled u svijetu.