BUMERANG

Imam dokaze da je Maradona primao mito

17.09.2011 u 17:13

Bionic
Reading

Diego Maradona optužio je ovoga tjedna svog nasljednika na klupi argentinske reprezentacije Sergija Batistu za primanje mita. Ubrzo nakon toga, stigla je i optužba za korupciju na njegov račun

Dvojica bivših izbornika argentinske nogometne reprezentacije uskoro će se naći na sudu. Sergio Batista tužio je, naime, Diega Maradonu zbog klevete. Maradona je bio žestoki kritičar Batistina rada, a nedavno je izjavio i da je njegov nasljednik na klupi 'gauča' neke igrače zvao isključivo zato što su mu plaćali za to. Bila je to kap koja je prelila čašu, pa je Batista odlučio potražiti zadovoljštinu na sudu.

Batista je naslijedio Maradonu, nekadašnjeg reprezentativnog suigrača na argentinskoj klupi nakon lanjskog Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. No, i sam je smijenjen nekoliko mjeseci kasnije nakon slabog nastupa na Copa Americi kojoj je Argentina bila domaćin.

Diega Maradonu, trenutačno trenera Al Wasla, kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, za nedopuštene radnje je optužio njegov bivši osobni tajnik Gabriel Buono, koji je izjavio:

'On govori o primanju mita?! Ako tražite nekoga tko je korumpiran, prvi na tom popisu je upravo Maradona. Imam sve dokaze za to', prenose Buonovu izjavu neki svjetski mediji.