pogledajte i uvjerite se

Šokantne zadnje sekunde! Ima li Hrvatska temelja za prigovor zbog nepriznatog gola Francuza, koji joj je i zatvorio vrata Olimpijskih igara u Tokiju?

15.03.2021 u 09:26

Bionic
Reading

Rukometaši Portugala plasirali su se na Olimpijske igre u Tokiju pobijedivši u zadnjoj utakmici kvalifikacijskog turnira u Montpellieru Francusku 29:28, a pobjednički pogodak postigao je Silva pet sekundi prije isteka vremena

Francuzi su još četiri minute prije kraja vodili 28:25, ali su Portugalci završnom serijom 4:0 izborili mjesto na olimpijskom turniru u Tokiju.

Istina, u samoj završnici zabio je i Valentin Porte. Nama se učinilo da je njemački sudački par Robert Schulze i Tobias Tönnies možda i išao na ruku Portugalcima, odnosno da je Francuz ispustio loptu prije isteka 60. minute.

A kako je to izgledalo, pogledajte OVDJE.

Ipak, na snimci je posve jasno vidljivo da je lopta iz njegove ruke otišla nakon isteka vremena te da pogodak, da je priznat, ne bi bilo regularan. Koliko god nama to sada bilo teško priznati.

'Teško mi je opisati kako se sada osjećam. Idemo u Tokio, ali osjećam ipak i malo razočaranje zbog ove zadnje utakmice', rekao je Nedim Remili nakon nevjerojatnog poraza Francuske koja je ispustila veliku prednost u posljednjim minutama utakmice.

'Usporili smo, smanjili intenzitet u obrani, a Portugalci su igrali sa srcem, znamo zašto i za koga (op.a., za nedavno preminulog golmana Alfreda Quintanu). Ništa, sad idemo u Tokio po medalju.'

  • +11
Francuska - Portugal, kvalifikacije za Tokio; 14.3.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Sylvain THOMAS / AFP / Profimedia