NBA VETERAN

Ima 38 godina, a želi ga pola lige!

28.06.2012 u 12:43

Bionic
Reading

Od nedjelje, 1. srpnja u NBA-u, najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, počinje ljetni prijelazni rok, a lista slobodnih igrača vrlo je atraktivna

Na popisu tzv. 'free agenata' nalaze se između ostalih Deron Williams, Eric Gordon Kevin Garnett, Tim Duncan, Roy Hibbert, Steve Nash, JaVale McGee, Goran Dragič, Ray Allen, Gerald Wallace, Antawn Jamison, J.R. Smith, Boris Diaw i mnogi drugi.

I dok se oko ponajboljeg playmakera današnjice Derona Williamsa podiglo najviše prašine, jer se čeka njegova odluka hoće li ostati u Netsima ili će prihvatiti ponudu Dallasa, mnoge bi momčadi u svojim redovima voljele vidjeti 38-godišnjeg Stevea Nasha

Iako više ne igra kao u najboljim danima činjenica je kako je Nash i dalje izuzetno atraktivno ime u NBA svijetu i zaista će biti zanimljivo vidjeti u kojem će klubu nastaviti karijeru ovaj Kanađanin engleskog podrijetla (nesuđeni nogometaš).

Podsjetimo kako je u NBA ligi ovaj sjajni organizator igre od 1996. godine, ali je tijekom 16-godišnje NBA karijere igrao samo za dvije momčadi. Počeo je u Phoenixu gdje je stigao kao rookie i igrao je tamo od 1996. do 1998. godine, da bi potom preselio u Dallas gdje je igrao do 2004. godine. Potom se vratio u Phoenix gdje je do ljeta 2012. odradio dugogodišnji ugovor te usput podebljao svoj bankovni račun.

'Bit će zanimljivo vidjeti kako će proći pregovori i tko će me sve poželjeti. I prema kuda će mi se ići', kazao je zagonetno Nash koji je u dresu Phoenixa bio MVP sezone 2005. i 2006.

Trenutačno najbolje figuriraju New York Knicks, a Nasha u tom pogledu nije zasmetalo niti to što će New York gotovo sigurno produljiti ugovor s Jeremyjem Linom

'To je normalno i to me ne odbija od Knicksa', rekao je Nash koji u New Yorku – odakle mu je supruga – ima stan i većinu ljeta provodi u tom gradu s obitelji.

Uz njih, za Nasha - koji u karijeri ima prosjek od 14,5 koševa i 8,6 asistencija - su zainteresirani susjedni Brooklyn Nets, zatim jedina kanadska momčad u NBA-u Toronto Raptors te naravno i Dallas Mavericks koji su očito prekasno shvatili kako su u ljeto 2004. napravili povijesnu pogrešku kada mu nisu ponudili bolji i konkretniji ugovor.

Naravno, jedan od opcija je i ostanak u Phoenixu, ali obzirom da Nash još lovi svoju prvu titulu NBA prvaka za očekivati je kako će izabrati momčad koja u play-offu može igrati važnu ulogu. Čak nije nemoguće da Nash završi u LA Lakersima što bi zasigurno itekako razveselilo jednog od najboljih košarkaša današnjice Kobea Bryanta