AUSTRIJANCI BIJESNI

Ilić kažnjen zbog klađenja protiv Salzburga

21.09.2009 u 15:39

Bionic
Reading

Nogometaša Salzburga Sašu Ilića, koji ne uživa povjerenje trenera Huuba Stevensa, klub je kaznio suspenzijom na neodređeno vrijeme. Kao razlog je navedena njegova kladioničarska uplata na Lazio protiv svoje momčadi

Nekadašnji kapetan Partizana nije bio na popisu igrača za dvoboj Europske lige protiv Lazija u Rimu i susret je pratio u jednoj salzburškoj kladionici u društvu svog sunarodnjaka Rakića koji nastupa za drugu momčad austrijskog prvaka.

Jedan od ljudi koji su sjedili pokraj njih klupskoj upravi je prijavio sumnjivo ponašanje dvojice nogometaša, anonimni Austrijanac tvrdi da su se dotični očito kladili na Talijane jer su bili vidno sretni nakon pogotka Lazija, dok na golove svoje momčadi uopće nisu reagirali.

Uslijedio je poziv na očitovanje, no obojica su opovrgla da su stavila novac na poraz svojih suigrača (Salzburg je, podsjetimo, pobijedio Lazio sa 2:1). Naprotiv, Rakić je tvrdio da se uopće nije kladio.

'Ilić je priznao da se kladio, ali tvrdi da u pitanju nije bila pobjeda Lazija. To nikada nećemo saznati, ali problematična je već činjenica da se uopće kladio', kaže sportski direktor Salzburga i dodaje da Rakić zasad neće osjetiti posljedice ovog slučaja.

Ilić je, prenosi Kronen Zeitung, negirao prvotnu optužbu.

'Često sjedim u toj kladionici i zajedno s prijateljima gledam utakmice. Da bi nam bilo zanimljivije, znamo ponekad uplatiti pet do deset eura po osobi, ali nikada ne igram za veći novac. U cijeloj toj priči nikada se nisam kladio na utakmicu u kojoj igra moj klub', kaže suspendirani Ilić koji je u dosadašnjih 14 utakmica Salzburga u sezoni upisao pet nastupa.